#eztolvasom #ezthallgatom #eztnézem

by - október 20, 2017




Kepes András - Világkép

Nem egy egybefüggő regényt olvashatunk az írótól ebben a kötetben, hanem több történetet a világról, emberekről, kultúrákról és a sokféleségről. Kepes rengeteget utazott és nagyon sok helyen lakott, a könyvben az útjai során szerzett tapasztalatait és élményeit osztja meg velünk, melyekben egy kicsit magunkra ismerhetünk, tanulhatunk és rájöhetünk, hogy a világ sokkal, de sokkal színesebb és nagyobb, mint amennyit látunk belőle.

Ajánlom még: Kepes András - Tövispuszta

A szolgálólány meséje

Ez az a sorozat, amiről konkrétan több részből álló bejegyzés sorozatot lehetne írni és talán még az sem lenne elég a kivesézéséhez. A férjemmel minden rész után, az összes mozzanatát kielemeztük a filmnek és szinte órákig beszélgettünk a bennünk felvetődött kérdésekről a sorozat kapcsán a társadalmi problémákról, az erkölcsi kérdésekről, az emberiségről. Minden egyes mozzanata érdekes és izgalmas, nem egy romantikus sorozat, de mindenképpen ajánlom, hogy nézzétek meg, ha lehetőségetek van rá. Jelenleg két évadot láthatunk belőle és remélhetőleg hamarosan érkezik a harmadik is, ami az eddigieknél is izgalmasabbnak ígérkezik. 

A sorozat alapjául szolgáló könyvet Margaret Atwood írta, azonos címen, illetve a 90-es években egy film is készült belőle.

alexrainbirdMusic  - YouTube lejátszási lista

Mostanában teljesen rákattantam ezekre a listákra, amit ez a srác csinál. Minden hónapban egy hosszú zenei válogatással érkezik és tökéletesen passzol az évszak hangulatához. Nyáron pörgős és vidámabb dalok, a hűvösebb időben pedig a bekuckózáshoz és relaxáláshoz passzoló zenék. Imádom! Amikor akad egy kis énidőm elindítom az egyik listát, meggyjtok egy illatgyertát és leülök olvasni. Tökéletesen kikapcsol és feltölt. ITT ti is hallgathatjátok!



Nektek?

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

2 megjegyzés

  1. A Kepes könyv még tavalyi karácsonyi ajándék tőlem magamnak, imádnivaló. Sok dolgon elgondolkodtat, főleg jelen helyzetben.

    VálaszTörlés
  2. Ti mikor tévéztek, sorozatoztok, filmeztek? A lányok nem ébrednek fel rá?
    Meg mire a kisember elalszik, én olyan fáradt vagyok, hogy csak zutty az ágyba, nincs erőm filmezni, beszélgetni stb. Meg attól is tartok, hogy zaj visszaébreszti. De főleg nagyon nagyon álmos vagyok.

    VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!