Virágos mezők, horgolt álmok - sokÁ ékszerek / Magyar alkotók /

by - július 14, 2017

Nemrégiben elindítottam egy sorozatot, melyben hazai tervezők munkáit szeretném bemutatni itt a blogon. A sorozat első részét ITT olvashatjátok. Ebben a bejegyzésben Herczeg Melindát, a sokÁ horgolt ékszerek megálmodóját és elkészítőjét ismerhetitek meg. 


Melinda horgolt ékszereire az Instagram-on figyeltem fel és azonnal megragadták a fantáziámat. Minden ékszer különleges, egyedi és nőies, de az új kollekció, melynek egyik virágos darabját a mostani outfitemhez is viseltem, abszolút megbabonáztak. 

Honnan kapta a SOKÁ a nevét?

Első gyerekünk hosszas várakozás után született meg, nagyon nagy szeretettel vártuk, tele izgalommal! De Ákos fiammal megszületett bennem egy "új kis érzés" más nő lettem, éjjel nappal az alkotás varázsolt el! A horgolni kezdtem, annyira nagy sikerrel, hogy a környezetem, alig várta, hogy mikor lesz valami Új
darab! Ekkor gondoltam, hogy adni kellene nevet az ékszereknek, így lett sokÁ, az Ákos fiam neve visszafelé! 

Honnan fakad az ékszerkészítés szeretete? Hogyhogy horgolás?

Mindig is nagy hangsúlyt fektettem a kiegészítőkre! A sokÁ nem egy megtervezett Üzleti fogás, hanem egy Álom, amit megálmodtam és az emberek szeretik:) Az öltözködés mellett fontosnak tartom az ékszert, mert egyszerűen így teljes az összkép. Amiben anyaként változtam, az hogy fontos a kényelem, és ez az érzés megjelenik a munkámban, az ékszereim könnyedsége, légiessége varázsolja el a nőket!  

Hogy hogy horgolás? Ha egyszer a kezedbe veszel egy horgolótűt, és alkotni kezdesz vele, olyan mint egy csodálatos meditáció, ha minta alapján dolgozol, szinte az agy pihen, és minden más eszedbe sem jut! Ha férjem megkérdezi, hogy mit szeretnél csinálni, vagy mihez lenne kedved?? Csak annyit kérek, hogy kicsit horgolhassak, egyszerűen   szeretem!

Hol, milyen környezetben alkotsz?

Az ékszerek általában a nappaliban, egy szuper olaszos, zajos, gyerekes környezetben születnek. A családom mindenben segít, sokszor a gyerekek inspirálnak, mindenből merítek. A virágos nyaklánc, amit küldtem, egy sétánál a rózsaföldek mellett, pattant ki a fejemből, levettem egy virágot hazajöttem, és addig nem feküdtem le, amíg el nem készítettem! 

Sokat dolgozom éjjel, de így hogy végiggondolom általában csendben dolgozok, de a legjobban Havasi zenéit imádom, amikor ezt hallgatva dolgozok, az katarzis:))

Nem is tudnék elvonulni, hisz a nap része, hogy oda-oda futok a dobozhoz, kikapom a horgolótűt és a fonalat, aztán horgolok:) 

Ezek a termékek az érzéseimből, a lelkemből születnek, neked nektek!


Amikor megérkezett hozzám a csomag, alig vártam, hogy végre kibonthassam és felpróbálhassam a benne rejlő ékszereket. Az első, ami megfogott, hogy a csomagolást felbontva egy virágos mezőn találtam magamat, mert a virágokkal borított ékszernek, finom virág illata volt! Igényes és biztonságos csomagolásban lapult a nyaklánc, ami gondos kezek munkáját hirdeti. Apróság talán, de  nagyon tetszik, hogy a nyaklánc egy mágneses, strasszos gömböcskében zárható össze, ami még különlegessé teszi, az amúgy is egyedi ékszert. A nyaklánc és gyűrű szetthez egy egyszerű és letisztult szettet állítottam össze, hiszen ezek a gyönyörű ékszerek önmagukban is  minden összeállítást egyedivé varázsolnak. A romantikus szoknyás összeállításon kívül, egyszerű trikó és farmer kombinációval is bátran hordható, mert a hatás ugyanaz lesz, nőies!




A fotózáshoz most egy kis ligetet választottunk a bérházak között, mely az ott lakók áldozatos munkájának hála tökéletes környezet volt a képek elkészítéséhez. Igaz ez még csak a harmadik közös projektünk volt Erikával a (Sunny Photo), úgy érzem kezdünk egymásra hangolódni, Ő pedig abszolút érzi, hogy nekem szükségem van jó pár percre a kamera előtt, mire feloldódok. Amíg ez megtörténik, kitartóan segít, hogy minden testrészem a helyére és megfelelő pózba kerüljön, hogy végül ilyen nagyszerű fotók születhessenek. Köszönöm szépen Erika a kitartó és fáradhatatlan munkádat, valamint az idődet, amit rám áldozol!



Ezt viseltem:

Kiegészítők - nyaklánc és gyűrű: SOKÁ Herczeg Melinda
Csipkés felső: Ebay
Szoknya: Takko
Megkötős szandál: Deichmann



Tudom, hogy nem ez lesz az egyetlen sokÁ ékszerem és még sok-sok darabot szeretnék magaménak tudni Melinda munkáiból, hiszen egyedit, szeretettel és törődéssel készült kiegészítőket mindig különleges érzés viselni. 

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Az én szememnek, ízlésemnek ezek kissé fura, öreges ékszerek, de én nem vagyok nagy ékszeres, inkább az órákat szeretem.
    De te szép vagy nagyon a képeken:-)

    VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!