Moms Do Have Time - időmenedzselési tippek, nem csak anyukáknak

by - július 07, 2017

Nemrégiben lehetőségem nyílt megismerni a Moms Do Have Time (Facebook oldaluk: ITT) határidő és anya-baba naplóját, ami nem kis meglepetéseket tartogat. Arra gondoltam, hogy ebben a bejegyzésben egy kicsit bepillanthatnánk együtt a naplóba és megosztanám veletek azokat a praktikáimat, amelyekkel próbálom az ikrek mellett beosztani az időmet. 



Jegyzetelj!

Telefonba, apró papcetlire vagy a vonatjegy hátuljára, de azonnal írj le mindent! Legyen szó arról, hogy mire van szükséged a legközelebbi vásárlásnál, fontos teendőkről esetleg csak arról, hogy ne felejtsd el kivenni a mosást vagy a csirkét a sütőből. Biztosan ismeritek ti is az érzést - velem sokszor előfordult már -, hogy elfelejtettétek, miért is indultatok el a lakás egyik pontjára, vagy éjjel, álmotokból felriadva kiáltottatok fel: Bent felejtettem a ruhát a gépben! Akkor, amikor éppen eszedbe jut valami fontos, írd fel, mert később már nehéz lesz felidézni mi is volt olyan lényeges, amikor fél kézzel megpróbálod lefoglalni a gyermekedet a másikkal pedig az ebédet készíted oda.  

+tipp: Matricákkal, színes filcekkel és sorkihúzókkal még vidámabbá teheted a naptáradat, illetve feltűnőbbé a benne felírt fontos dolgokat.

Tervezd meg a napod / heted!

A saját példámból tudom, hogy sokkal összeszedettebbnek érzem magamat, ha a reggeli kávé szürcsölgetése közben összeírom azokat a dolgokat, amiket aznap mindenképpen szeretnék elvégezni. Berakni a mosást! Felhívni a bankot! Levelet írni egy cégnek! Befejezni egy bejegyzést! Rengeteg elvégzendő feladat és határidő dátuma kering mostanában a fejemben, illetve nagyon sok mindennel foglalkozom napközben, amit a gyerekek mellett pontosan megtervezek, hogy mindenre jusson időm. Ennek a forgatókönyvnek a segítségével tudom összeegyeztetni a lányokkal kapcsolatos teendőimet, a házimunkát és a blogos életet. A feladataimat sokszor nem csak egy napra, de egy hétre előre is meg szoktam tervezni, amit a naptárban fel is jegyzek. Így minden nap tudom, hogy mit kell elvégeznem ahhoz, hogy egy-egy estét olvasással vagy filmezéssel tölthessek a hét végén pedig nyugodtan dőlhessek hátra. 

Minden nap csak egy kicsit!

Régebben mindent azonnal és egy napon belül meg akartam csinálni, aztán csodálkoztam, hogy a nap végén kiütve rogytam le a kanapéra, miközben úgy éreztem, hogy körülöttem nemhogy csökkent volna az elvégzendő dolgok száma, hanem növekedett. Azóta próbálom a teendőimet fontossági sorrendbe állítani és minden nap csak egy keveset elvégezni belőlük. Tyúklépésben bár, de így sokkal közelebb kerülök ahhoz, hogy mindent sikeresen elvégezzek napközben, ami kevésbé fárasztó és hosszú távon sokkal hatásosabb is, mint mindent egyszerre megoldani.


Használj naptárat!

Mi más segíthetne jobban a teendőid szem előtt tartásában, a heted megtervezésében vagy a fontos dolgok, esetleg a bevásárlás feljegyzésében, mint egy naptár? 

Minderre pedig tökéletes megoldást nyújt egyben a Moms Do Have Time anya-baba naplója, amit az alkotók úgy terveztek meg, hogy az anyukák minden fontos dolgot fel tudjanak jegyezni benne és igazi segítőtárs legyen a kisgyerekes hétköznapokon. Mivel a tervezők meglepetésnek szánják, így a napló teljes belső tartamáról nem árulhatok el túl sokat, de azt elmondhatom, hogy a családi élet és a mindennapok megszervezésében ebben a napló naptárban minden kéznél van. Az anya-baba napló külseje, matt alapon fényes szívecskékkel díszített (ami sajnos a fotón nem látható annyira), de igazán nőies és letisztult hatást kelt. Belül sincs ez másképp, barack és vaj színek dominálnak a lapokon. A női táskák méretéhez is abszolút alkalmazkodik, így a anya tatyóban és a kisebb női táskákban is kényelmesen elfér.

Még több belső kép ITT
Egy naptár lehet a "legjobb barátod" és mankód, a nehéz és pörgős napokon. Nem kell hogy hősként mindent észben tarts, jegyezd fel és minden kézben tudsz majd tartani!

Ha pedig szeretnétek Ti is egy Moms Do Have Time anya-baba naplót, akkor kövessétek az Anyabőrben blog Facebook oldalát ITT, hiszen lehetőségetek van nyerni egyet!

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!