Háló és gyerekszoba újragondolás #1

by - május 29, 2017

Eljött az idő, amikor a babaszobából egy kicsit "nagy"lányosabb szobát szeretnénk varázsolni Sárának és Dorkának. Ezzel egy időben pedig arra is rá kellett döbbennünk, hogy a lányok babaszobájában nem lesz elegendő hely a temérdek játéknak, sátornak, hintalónak, babának, építőkockának, görkutyának (a bátyám által készített, lábbal hajtható fa kutya), doboznyi duplónak és a könyveknek. Nem, hogy a jelenlegi szobájukban nincs elég hely, de lassan már a nappaliban sem tudunk mozdulni a gyerekjátékoktól, amiket én próbálok dobozok segítségével szépen rendben tartani, de a harcom lassan kezd reményvesztetté válni. Szóval jön az új szoba! Mégpedig a mi hálószobánkba költöznek a lányok, ahol egy teljesen új és sokkal nagyobb gyerekbirodalmat kapnak, mi pedig bekuckózunk a jelenlegi szobájukba, ami a lakásba költözésünk idején is hálószobánkként funkcionált és én személy szerint nagyon szerettem. 

Ha pedig festünk  és mázolunk, akkor ez tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljam nem csak a lányok szobáját, de a hálónkat is. Ebben a bejegyzésben be is avatlak benneteket pár részletbe és a terveimbe. 
A csajbirodalom

A lányok tehát megkapják a nagy hálót, ahol bőven elférnek majd az ágyaik, szekrényeik és a játékaik is. A szoba jelenlegi sötét barna színe halvány rózsaszínre változik majd, ami ismerős lesz, hiszen jelenleg is ilyen árnyaltú a babaszoba (Polifarbe - Árvalányhaj), de minden más kiegészítő vidám és bohém lesz, ami szerintem tökéletes illik majd a lányok vidám és néha rosszcsont természetéhez.  A meglévő bútoraik mellett megörökölik a gardrób szekrényünket is, amire lássuk be igencsak nagy szükség van, hiszen a két lány tetemes mennyiségű ruhát birtokol már most, pedig még nem is járnak vásárolni!

Pöttyök: Egy falra vagy bútordarabra biztosan kerülnek majd pöttyök, amik szerintem nagyon vidámmá fogják varázsolni a szobát.

Sátor: Sátorból kettő is akad, így felváltva lesz berendezve a lányoknak egy sátras sarok, ahol a párnák és plédek fognak gondoskodni a "keleti" kényelemről.

Könyvsarok: Mivel Sára nagyon szeret egy meséskönyvvel az ölében üldögélni és olvasgatni, így a jelenlegi pelenkázójuk (IKEA- Hensvik pelenkázó), ami polccá alakítható, átveszi a könyvtár szerepét. A polc elé bárányszőr és párnák kerülnek, ahol az ifjú könyvmoly kényelmesen üldögélhet.

Dekorlampionok: A szobában mindenképp helyet kap majd a vidám színekben pompázó, éjjel pedig hangulatos fényt adó gömbsor is, amit a Dekorlampiontól kaptunk és Instagramon már mutattam is nektek róla egy képet, hogyan dekorálnám vele a lányszobát.



Vidám képek és kiegészítők a falra: Imádom a lányok mostani szobájában a képek hangulatát, de szeretnék egy kicsit vagányabbra váltani. Tervezek egy bohém kollázst a falra, ami nem csak képekből, hanem mintákból és betűkből is fog állni.





A hálószoba

A hálószobánkat a barna árnyalat után, most szürke színbe szeretném öltöztetni. Már nagyon régóta szemezek ezzel a színnel és a falakon kívül a háló kiegészítőibe is  tervem becsempészem ezt az árnyalatot. A romantikus hangulat helyett egy kicsit modernebb és letisztultabb stílust szeretnék kölcsönözni a jövendőbeli hálónknak.

Dekorampionok: A hangulatvilágításról az új hálóban egy szürkés árnyalatú gömbsor fog gondoskodni, aminek még nem árulom el a helyét, de mivel már ezer éve szeretnék ilyet, így nagyon várom, hogy elfoglalják méltó helyüket a seagreen árnyaltú gömbök, amit Instagramon már Nektek is megmutattam.


Lebegő polc képekkel: Mivel az új szobában kevesebb lesz a helyünk, így a falfelülettel is jobban kell gazdálkodnunk. A régi hálónk faláról a képeink egy lebegő polcon kapnak majd helyet. 

Kötött ágytakaró: A párnák mellett talán a pléd és takaró mániám szerepel a rangsor élén, így biztosan beszerzek majd egy romantikus és puha kötött darabot is.

Fémes és beton hatású kiegészítők: Az új hálóban biztosan helyet kap majd valami fémből készült darab, akár lámpa formájában, amelyek mostanában nagyon tetszenek. A betonra emlékeztető kiegészítők a másik kedvenceim mostanában, egy gyertyatartót el tudok képzelni ebből az anyagból a komódunkon.





Persze az izgatott tervezgetés és lakberendezési ötletek keresése mellett azért néha elszorul a szívem, ha arra gondolok, milyen tudatlan várakozással és izgalommal készült a lányok babaszobája (YouTube-on Ti is belepillanthattok ITT) és a megannyi felmerülő probléma mellet végül milyen szép hónapokat töltött ebben a szobában Sára és Dorka. Hihetetlen, hogy ilyen gyorsan rohan az idő és a babaszobát kinőve új szobát kapnak.

Képek forrása: Pinterest


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!