5 játék, amivel szeretünk játszani!

by - augusztus 29, 2018

Sziasztok! 

Ebben a bejegyzésben öt olyan játék ötletet szeretnék ajánlani nektek, amelyekkel nagyon szeretünk időt tölteni és a lányok kedvencei lettek. Vannak játékok, amelyeket ajándékba kaptuk, de a közös játék örömét ez nem befolyásolja, így szívesen mutatom be ezeket nektek. Ha van kedvenc játékotok örömmel várom hozzászólásban a ti javaslataitokat is, mert az ötletek és tippek mindig hasznosak a számomra!


1. Megbokrosodott paci

Őszintén bevallom, hogy idén rákaptam a használt játékokra is a ruhák mellett. Ez annak köszönhető, hogy alig pár méterre tőlünk, van egy szuperül felszerelt angol használt játékbolt, ahol egészen apró játékoktól kezdve a Peppás táncszőnyegig, minden kapható. Először akkor nézelődtem itt, amikor a lányok kis konyhájához kerestem kiegészítőket, majd később találtam magamnak egy 3D-s képnézegetőt, amit régóta szerettem volna beszerezni, mivel enyém, amit még nagymamámtól kaptam gyerekkoromban, sajnos eltört. Végül olyan társasokra bukkantam potom áron, amik a lányokat is azonnal levették a lábukról. 

Elsőként a Buckaroo! nevezetű játékra találtam rá, ami teljesen új, hiánytalan és hibátlan állapotban várakozott a polcon. Persze a doboz és a leírás angol nyelvű, de ehhez a játékhoz nem szükséges a nyelvismeret, hiszen nagyon egyszerűen csupán annyi a játékszabály (legalábbis a lányokkal mi így játsszuk), hogy rakosgatni kell a paci hátára a terheket és egyszer csak valakinél felrúgja a lábait, amitől szerteszét szóródnak a holmik. Nagyon szeretjük ezt a játékot, mert gyors, így egy türelmetlenebb gyermek is tud vele játszani és nagyon vicces, mert sosem tudjuk, hogy kinél ugrik egyet a lovacska. A lányok is le tudnak ülni vele akár egyedül is játszani és hangosan nevetgélnek, amikor egyensúlyoznak a nyeregre való pakolászásnál.


2. Egyensúlyozó majmocskák

A második játékot ugyanakkor vásároltam, amikor a lovacskásat és annyi hibája volt, hogy kissé sérült volt a doboza. Ez a játék már kicsit nehezebb, mint az előző, de szintén az ügyességet és a figyelmet fejleszti. Egy nagy fát kell összerakni, amelynek a lombja mágnessel csatlakozik a törzshöz. A feladatunk az, hogy a kis akasztós majmócákat úgy rakosgassuk fel a lombra, hogy az mimnél később essen le a súlytól. A lányoknak még kicsit nehezen megy, hogy átlássák a teljes feladatot, így gyakran esik az ölükbe a fa lombja, de ez egyáltalán nem veszi el a kedvüket, sőt gyakran azt is különösen élvezik, ha visszaszerelhetik az alkatrészeket és újrakezdhetik a majmok akasztgatását.

Én nagyon jó és hasznos dolognak tartom a játékok továbbadását vagy a használt játékok vásárlását, mert abban az esetben, ha szép állapotú vagy könnyen tisztítható játékokra bukkanunk, sokat spórolhatunk egy-egy vásárlás alkalmával. Szerintem egy gyereknek nem az a fontos, hogy mennyire új vagy mennyire drága valami, hanem az, hogy milyen nagy örömöt okoz egy adott dolog. Előfordult már, hogy megvettem valamit a lányoknak és nagyjából két percig érdekelte őket, míg valami egészen apróság viszont napokig lekötötte őket. A játékaikat amiket kinőttek én is tovább szoktam adni olyan helyre, ahol hasznos és újra örömet okoz, így jó dolognak tartom, ha nekik is van néhány olyan játékuk, amellyel előttük már más gyerek is játszott.  

3. Kincskereső kirakó

A Trefl játékokat mostanában volt szerencsénk tesztelni, így került hozzánk egy új kirakójuk, ami nem csak amiatt izgalmas, mert meg kell keresni az egymáshoz illeszkedő részeket, hanem azért is mert a végén kapott kép egy hatalmas kincskereső játék lesz. Mi a lovardásat választottuk, ami lányoknak nagyon tetszik, mert nagyon színes és sok látnivaló van rajta. Sára és Dorka már egészen korán megszerették a kirakózást és örömmel próbálgatják az egymáshoz való részeket megkeresgélni és bár még teljes kép kirakásban nagy szerepet szoktam vállalni, miután készen vagyunk nagy izgalommal keresgélik a kép szélén látható figurákat.


4-5. Egy táskányi játék

Nemrégiben a MiNik játékok anyukájától Hajnitól kaptunk két szuper játékot is. Általában, ha megkeresnek a hazai alkotók a munkáikkal, hogy mutassam be azokat a blogomon, mindig örömmel és nyitottan állok a dologhoz, hiszen szeretek megismerni és bemutatni  izgalmas újdonságokat. Ilyenkor sok szép dolgok kipróbálhatunk és ezáltal az olvasóimmal is megoszthatom a hasznos tapasztalataimat. Ilyen volt a KID fejlesztő táska és a viszed játszod-szőnyeg kislányos verziója.


A KID táska teljes meglepetésként ért, hiszen nem számítottam rá, hogy ennyi izgalmas, kreatív és fejlesztő játékot rejt magában. Hatalmas öröm, hogy egy táskányi szuper ötletet kaptam kézhez, ha odakint rossz idő van és idebent unatkoznak a lányok, ha nyűgösek és éppen kitörni készül egy hiszti és még akkor is, ha valamit szeretnék elintézni otthon, de az ő figyelmüket, meg le kell ehhez kötni. Egy igazi anyuka "fegyver" ez a csomag!

A fagyi készítős színkeresőn, a matatózsákocskán, amiben apró kincseket találhatnak a gyerekek, a horgászos játékon, a katicás társason át, széles és színes palettáról választhatunk a gyerekeknek játékot ebből a táskából, amit könnyű magunkkal vinnünk akár utazáshoz, akár a doktornéninél várakozáshoz, vagy ügyintézésekhez. Nálunk nagyon be szoktak válni ezek a dolgok, mert a lányok ideig-óráig persze türelmesek, de két kislányt lekötni tényleg nem mindig egyszerű feladat, így az autóban is sokszor lesz az útitársunk szerintem.

Remek dolognak tartom a fejlesztő táskát, a belseje extra hasznos és a külseje is szemet gyönyörködtető szerintem. Nagyon egyszerű elővenni és elcsomagolni is a játékokat a belső zsebeknek köszönhetően pedig átlátható is a játéktárunk.

+tipp: Minden játék mellé kapunk egy leírást is a játékokkal kapcsolatosan, így nem nehéz kitalálni, hogy mit és hogyan használjunk.


A viszed játszod-szőnyeget kinyitva egy királylányos mesevilág tárul a szemünk elé. Én  nagyon szeretem a kézzel készült játékokban, hogy szinte látom, ahogy a készítőjük gondos odafigyeléssel alkotta, amelyről az apró jelek árulkodnak. Ilyen például az is, hogy a királylány figurák szoknyája levendulát rejt, így nem csak szórakoztató, de nyugtató is egyben ez a játék. A lányok azonnal a szívükbe zárták a királykisasszonyokat, akik a virágok locsolgatása után beülhetnek a hintójukba és elkocsikázhatnak a bálba! Ha pedig a hercegnők kicsit pihennének, akkor Dorka és Sára a szőnyeg másik oldalára rajzolhatnak is.


+tipp: Érdemes a MiNik Facebook oldalára is ellátogatni, mert még több szuper kreatív  és fejlesztő játék ötleteket gyűjthettek!




Nektek melyik a kedvenc játékotok?


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Szia! A hasznàlt jàtèk bolt címèt szeretnèm megkèrdezni ha nem titkos?
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Persze, emailben szívesen megírom, ha írsz nekem egy levelet az oldalsávban található üzenetküldési lehetőséggel! 🙂

      Törlés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!