Kapszulagardrób utazáshoz: 7 ruhadarabból

by - június 29, 2018

Hamarosan Londonba utazunk Tomival, amit már mind a ketten izgatottan várunk. Mivel csupán kézipoggyászt szeretnénk vinni magunkkal az útra, ezért már hetek óta tervezgetek és gyűjtöm az információkat a pakolást illetően.  Mivel én igazi "Mi lesz ha?" pakoló vagyok, aki mindenre felkészül, ha elutazik valahová, ezért mindenből duplán, sőt még akár triplán is pakolok, ha utazom valahová. Igazi kihívást jelentett, hogy egy kapszulagardróbot állítsak össze magamnak az útra, ami csupán néhány alapdarabból áll. Nézzétek meg hogyan sikerült!


Az utazós gardróbom összeállításánál próbáltam törekedni arra, hogy jól variálható alapdarabokat válasszak, amelyeket sokféleképpen felhasználhatok majd az öltözködésemben. Mivel szeretem a fehér és kék színeket, ezért ezek az árnyalatok dominálnak a választott ruháknál és törekedtem arra, hogy legyenek egyszerűbb és különlegesebb holmik is közöttük melyek feldobnak majd egy-egy összeállítást. Ami még nagyon fontos szempont volt a ruhatár kialakításánál, hogy legyen hűvös és meleg időre való szettem is, hiszen Angliában nagyon változékony az időjárás és az egészen meleg tavaszi időjáráson át lehet részünk esőben is bőven. 

A farmer nadrágok szerintem minden helyzetben megállják a helyüket és nekem is a kedvenceim, így ez a darab volt az első biztos pont, amiről tudtam, hogy helyet kap a táskában. Tökéletes lesz azokon a napokon, amikor kicsit hűvösebb az idő és nagyszerűen variálható pulóverrel, nyári felsővel vagy akár  bőrkabáttal.

A bőrkabátról még annyit, hogy szerintem a legegyszerűbb szetteket is tökéletesen feldobja, így, ha kabátot kell választanom az útra, biztosan ezt viszem magammal.

A cipő terén bevallom gondban voltam egy kicsit, mert nehezen döntöttem a sportosabb darabok és a babacipők között. Végül rátaláltam erre a kényelmes, fekete vászoncipőre, ami szerintem mindenhez passzol és kényelmes is a városnézéshez és hosszú sétákhoz.

Az elmúlt időszakban teljesen levett a lábamról a Pepco táska kínálata, szuper darabokat találtam mostanában náluk. Ez a szürke kis táska is nagy kedvenc lett az elmúlt hetekben, többen is megkérdeztétek már Instagram-on, hogy hol szereztem be.  Nagyon szeretem a színét és a kis rojtokat, amik díszítik, viszont azt szeretem a leginkább benne, hogy egy patenttal az oldalán bővebbre lehet venni, így tökéletesen elfér benne minden. A kirándulásaikra is folyton ezt vittem magammal az utóbbi időben és nagyon kényelmes választás volt.


Az utazás napjára egy kényelmes, lengébb anyagból készült nadrágot választottam, amihez trikót és egy nyári hangulatú, csíkokkal és némi csipkével díszített pulcsit párosítottam, hogy rétegesen öltözködhessek, ha a repülőn hűvösebb lenne. Esős időben ezt később is bátran fel lehet használni az utazás során.

A rövidnadrágok viselésével még csak mostanában barátkozom és bevallom őszintén, hogy nem igazán tudom eldönteni hányadán is állunk egymással, de arra gondoltam, hogy egy egész napos városi túrához kényelmesebb lenne egy általam választott lenge anyagból készült darabot viselni, amit nagyon feldob szerintem, hogy masnit lehet kötni a derekán. Nem mellesleg ezt is lehet kicsit sportosabban vagy elegánsabban viselni attól függően, hogy egy csinosabb nyári blúzt vagy egyszerű trikót választok hozzá, ezért nagyon praktikus darabja lehet az utazós kapszulagardróbomnak.

Kiegészítőnek választottam még egy rojtos chokert, ami abszolút a nyári hangulatot idézi és mostanában én is szívesen viselem a nyakamban ezeket a darabokat, valamint egy egyszerű fekete napszemüveget, ami számomra szintén alapdarabnak számít nem csak utazásnál, hanem a mindennapokon is.

+tipp: A napszemüveg hajpántként is funkcionálhat! Ha sehogy sem áll a hajam, vagy elaludtam a frufrumat csak beleteszem a hajamba a szemüveget és azonnal megoldja a frizura problémákat.


Ezek kerültek az utazós kapszulagardróbomba:

- 1 csíkos nyárias pulóver
- 1 egyszerű fehér trikó
 - 1 mintás nyári blúz
- 1 koptatott farmer
1 lenge rövidnadrág
1 kényelmes nadrág utazáshoz
1 bőrkabát hűvösebb időre

1 choker nyaklánc
1 praktikus táska
1 napszemüveg
1 pár kényelmes vászoncipő
1 pöttyös esernyő


A kapszulagardrób kialakítását azzal tettem még izgalmasabbá, hogy mindent a hozzánk közeli Pepco üzletből szereztem be. Őszintén bevallom, hogy eleinte nem tudtam, hogyan fogom megoldani ezt a feladatot, de nagyon pozitív volt, hogy mindent megtaláltam  - sőt, ha nem tartom magamat ennyire szigorúan a kapszula gardrób elképzelésemhez, akkor jóval több mindent választottam volna - , ami az utazáshoz szükséges és kényelmes a számomra. Az egyik korábbi bejegyzésemben már említettem nektek, hogy nagyon szeretem az üzletlánc pénztárcabarát, trendeket követő kínálatát és egyre többen jeleztek nekem vissza, hogy olyan darabokat találtatok ott, amire máshol nem bukkantatok rá. 


Ti hogyan állítjátok össze a ruhatáratokat egy utazáshoz?

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Èn mindig kettő pàr cipőt viszek,sportcipőben utazom ès egy szandàlt,csinosabb papucsot a bőröndbe.

    VálaszTörlés
  2. Sokáig fel sem tűnt h a PEPCO-ban ruhák is vannak, nem érdekelt. :) Egészen véletlenül alakult úgy h vettem egy farmert a PEPCO-ban, azóta is az egyik kedvencem. :)

    VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!