Anya lettem, de attól még nő vagyok! / Ilyen volt az első Anyanass vacsora /

by - november 26, 2018

Mikor anyuka lettem teljesen megfordult velem a világ. Két kis apróságról kellett éjjel és nappal gondoskodnom, így teljesen magától értetődő volt, hogy a saját szükségleteim előbb -utóbb és alig észrevehetően hátrébb sorolódtak. Amikor segítségem volt és kikapcsolódhattam volna, a kezdeti időszakban a pihenés helyett inkább stresszeltem és idegeskedtem. Egy hosszú folyamat volt, mire megtanultam, hogy úgy is lehetek jó anyuka, ha nem mindig mindenről én gondoskodom a gyermekeimmel kapcsolatosan, ha rá merem bízni a megfelelő emberekre a gyermekeimet, hogy igenis szabad kicsit elmennem és bűntudat nélkül kikapcsolódnom, jól éreznem magamat és feltöltődnöm.  


Ördög Nóra egyik blogbejegyzésének részlete a mai napig nagyon él az emlékezetemben az anyai énidő fontosságával kapcsolatosan. Azt írta, hogy van benne egy "anya fiók", ami gondoskodik arról, hogy szerető, türelmes és gondoskodó anyukája legyen a gyermekeinek. De előfordul, hogy ez a fiók kiürül és olyankor egy kicsit el kell mennie kikapcsolódni és feltöltenie a fiók tartalmát, hogy újra jó anyuka lehessen. 

Timivel (The Life with Mimi) közösen azért álmodtuk meg az Anyanass vacsoránkat, mely reményeink szerint majd egy minden évszakban megrendezésre kerülő programsorozattá növi majd ki magát, hogy anyukák számára visszacsempésszük a hétköznapokba a kikapcsolódást és feltöltődést. Szeretnénk, ha mi is egy kicsit hozzájárulhatnánk a rendezvényeinkkel, hogy azok a bizonyos  - Nóra által emlegetett - anya fiókok feltöltődjenek.

Az első ilyen közös esténkre november 15-én került sor egy hangulatos Márton napi vacsora keretein belül. Az eseménynek a nagyon hangulatos Sophie Brasserie adott otthont a belváros szívében. Az étterem galéria részét csak mi anyukák foglalhattuk el az estet pedig zongora dallamok kísérték. Nagyon meghitt volt!

Érdemes az étterembe ellátogatnotok ha még nem jártatok , hiszen egy hihetetlenül finom három fogásos vacsorát fogyasztottunk el közösen, ami egy sütőtök-krémlevesből, ludaskásából és Gundel palacsintából állt. Minden annyira finom volt, hogy a mai napig emlegetjük!

Természetesen a helyszín mellett a jó hangulat mindenképpen annak a 8 anyukának és nőnek köszönhető, akik részt vettek az első Anyanass vacsoránkon. Timivel nagyon-nagyon izgultunk a rendezvény napján, hiszen szerettük volna, ha jól sikerül és adhatunk valami pluszt, ami emlékezetes marad és örömmel viszik haza magukkal erről az estéről.  Azt hiszem sikerült elérnünk a célunkat, ami a jelenlévők mindegyikének érdeme! Hihetetlen élmény volt megismerni ennyi anyukát és nőt, akik tele vannak élményekkel és álmokkal, akik bátrak és viccesek, akik gondoskodóak és céltudatosak! Nagyszerű volt látni és megtapasztalni, hogy mennyiféle gondolat és élmény köt össze bennünket az anyasággal, kapcsolatokkal, karrierrel vagy akár a hétköznapokkal kapcsolatosan és szinte kifogyhatatlan volt a beszédtémánk.


A nagy beszélgetések, hangos kacajok és jó hangulat mellett a résztvevő anyukák természetesen nem távoztak  üres kézzel, hiszen a dm Magyarország és a Demeter Chocolate -nak köszönhetően hasznos és kényeztető meglepetésekkel térhettek haza. 

Az ajándék csomagoknak nem csak az Anyanass vacsorán résztvevő anyukák örülhettek, hiszen a rendezvény után a megmaradt csomagokat Timivel közösen eljuttattuk egy budapesti családok átmeneti otthonába, ahol biztos vagyok benne, hogy így az ünnepek előtt kifejezetten hasznos lesz a csomag tartalma, ami rejtett pelenkákat, popsitörlő, szépségcikkeket és egyéb babaápoláshoz hasznos holmikat.


Nem tudok eléggé hálás lenni Timi kitartásáért és kreativitásáért, hogy akkor is toppon volt, amikor én elfoglalt voltam a költözés miatt. Köszönöm Timi, hogy együtt megvalósíthatunk olyan dolgokat, amelyekről már régóta álmodoztam! 

Nagyon jó érzés volt az egyik szervezője mellett a részese is lenni ennek a programnak és öröm volt látni a sok mosolytól ragyogó arcot, a nőket, akik ünnepélyesen készültek erre az alkalomra, csinosan felöltöztek és egy kicsit kikapcsolódhattak a társaságban. Remélem, hogy feltöltődve és örömmel érkeztek haza, hogy teli "anya fiókokkal" továbbadják szeretetként az energiát, amit mindannyian adtunk egymásnak ezen az estén.

Az esemény sikerén felbuzdulva Timivel már a rendezvény másnapján belevágtunk a következő alkalom szervezésébe és szerintem annyit már elárulhatok, hogy...


SAVE THE DATE! - Anyanass Karácsonyi kiadás December 19.

Köszönjük szépen Magyar Kamillának, hogy a rendezvény pillanatit megörökítette számunka! Öröm visszanézni a fotókat!

A blog Facebook oldalán és az Instagram-on időről-időre megosztok veletek apró részleteket az életünkből a lányokkal közös mindennapjainkról, figyeljetek és kövessetek ott is, ha van kedvetek!


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!