Őszi fotózás a lányokkal / Hazai alkotók 5. : BabyMountain és Peggy Baby /

by - november 17, 2017

Nemrégiben egy nagyon hangulatos őszi fotózáson jártunk a lányokkal, ami a színes falevelek közötti vidám futkosással és nevetéssel telt. Őszintén örülök, hogy bloggerként egy kicsivel több fotó készül a lányokról és rólunk felnőttekről, mert nagyon szeretem visszanézni az elkészült képeket és számomra minden fotózás egy külön élménnyel ér fel. Ami még izgalmasabbá tette ezt a fotózást, az két hazai alkotó volt, így szeretném, ha ebben a bejegyzésben kicsit jobban megismerkedhetnétek a BabyMountain és a Peggy Baby alkotóival.

Évi munkásságát már jóval azelőtt figyelemmel kísértem, mielőtt a gyógyító sóhegyek és a BabyMountain gondolata megszületett volna. Amikor megnyitotta az Álom Gardrób nevű kis turkálóját, ahová  - a közöttünk lévő nagy távolság ellenére -, lélekben nap, mint nap betértem, elkezdtem hinni abban, hogy egyszer majd én is megvalósíthatom az álmaimat, ahogyan Ő is tette.  A kincsekkel teli bolt mellett vezetett paleo ételekkel foglalkozó blogot, most pedig gyógyító hegyeket készít, boldog feleség és anyukája egy szépséges kislánynak Rózinak. Amihez csak hozzáér kivirágzik a kezei között és azt gondolom, hogy a sikereinek titka nem csak a termékeiben, hanem a folyton megújuló kreativitásában, valamint a szeretetben és kedvességben rejlik. Éviből mindez sugárzik.

A jótékony Sóhegyecskék, akkor költöztek be hozzánk, amikor Sára és Dorka egy sokáig húzódó megfázásból nem nagyon tudott szabadulni és ez nagyon megnehezítette  az alvásukat és a nappalainkat is.  A Himalája sóval töltött hegyecskék jótékony hatásának köszönhetően a lányok hamar jobban lettek, így külön öröm volt, amikor megtudtuk, hogy Éviék nem csak hogy bővítik a sóhegy kollekciót, például a felnőtt és az extra puha sóhegyekkel, de még izgalmasabb újdonságokkal is készülnek! 


A kislányod ihlette a hegyecskék megszületését, hogyan tudod az anyaság mellett a saját vállalkozásodat is üzemeltetni?

Ahogy Rózim az első Sóhegyecske megszületésénél ott volt velem, úgy a mai napig jelen van minden munkával teli napban, amikor a BabyMountain-nal foglalkozom. Sőt, a gondolataimban is, hiszen a kis lényével, egyéniségével állandóan inspirál, amiből mindig valami új ötlet születik. Aztán ezeket az ötleteket, amint testet öltenek,  együtt teszteljük és csak utána kerülnek a nagyközönség elé, először posztok, majd pedig termékek formájában. Rózi idén októberben töltötte be a kettőt, rengeteget beszél és nagyon-nagyon sok dologban, minket újra és újra meglepve, "nagyosan" együtt is működik. Szerencsénk van vele, mert egy nagyon türelmes kislány,  mindenféle házimunkába be lehet vonni. Így a főzés, takarítás az túlnyomó részt játékosan zajlik. Óriási mozgásigénye van, de imádja a szöszölős, kreatív dolgokat is (rajzolás, festés, építés), így mikor Ő ezeknek hódol, van egy kis lopott időm egy-egy sóhegyecskés munkafolyamatra. A délutánjaink továbbra is szentek, akkor csak az övé vagyok, ezeket a lopott pillanatokat leszámítva. Úgyhogy a délutáni alvásidőben, és este, miután elaltattam, nyer teret az igazi BabyMountain hard work!

Milyen légkörben készülnek a hegyek? Van valami fontos rituáléd az alkotásuk előtt/közben?

Minden Sóhegyecske igazi, családi légkörben, az otthonunkban, általában az éj leple alatt készül. Miután mindenki elcsendesedett én csak a Sóhegyecske készítésnek élek. Egyszerűen imádom! Legyen szó egy újdonság kitalálásáról, vagy szabásról-varrásról, mindegyik munkafolyamatot élvezem. Ez a sok mozzanatból álló, igazi, kreatív munka az, ami valóban feltölt! És hát anya vagyok... egy jó kávé mindig elkísér!

Mi az álmod a sóhegyecskékkel kapcsolatosan?

Érdekes kérdés ez az álom dolog... Mióta az eszemet tudom és a pályaválasztás kifejezés belépett az életembe, egy dologról álmodoztam. Azt a dolgot szerettem volna csinálni, amiben kiteljesedhetek, amiben szabadon gondolkodhatok, aminek a határait én szabom meg és ami tényleg, igazán én vagyok. Ez sokáig nem valósult meg nálam, de talán pont azért, hogy az a sok apró részlet, ami a Sóhegyecskékhez elvezetett, olyan tapasztalati és kapcsolati hátteret adhasson, hogy most igazán azt mondhatom, ez az a kiteljesedés, amit mindig is kerestem! Úgyhogy én éppen az álmomat élem, ha szabad ennyire közhelyesen fogalmazni. Céljaim persze vannak a BabyMountain-nal. Talán az a legfőbb, hogy egy olyan biztonságos és továbbra is "feltöltő" hátteret adjon, amiben később is majd itthonról dolgozhatok és ami mellett Rózin kívül még egy vagy akár két Picurkával babázni tudok.




A másik nagyszerű csupa szív hazai alkotó nem más, mint Peggy a Peggy Baby megálmodója. Peggy-vel és a munkáival  - mikor máskor - fogzási időszakban találkoztam, nyálkendői nem csak hasznosnak, de stílusosnak is bizonyultak. A mostani együttműködésünk keretein belül a lányok egy őszi sapka, csősál és lábszármelegítő együttest kaptak, amiben szerintem nagyon vagányan csinosak, másrészt az én lelkemnek is hoztak ezek a darabok egy nagyobb megnyugvást, hiszen a sál és sapka kérdésben minden hűvösebb időszak előtt válságban vagyok. A sál kifejezetten a kedvencem lett, nagyon praktikus és egyszerű feladni a lányokra, biztos, hogy nem kötődik ki és ott melegít, ahol szükség van rá. Aki ismer tudja, hogy számomra fontos a kényelem, amikor a lányok öltözködéséről van szó, így olykor a divatot is képes vagyok beáldozni, de szerencsére Peggy darabjaival ezek egyikéről sem kell lemondanom. 

Hogyan született meg a Peggy Baby ötlete?

Két lányom van, egy majdnem 10 és egy 4 éves. Már a nagyobbik lányom fogzásakor is bajban voltam, nem igazán találtam olyan nyálkendőt itthon ami nem ázott át, trendi is, szép is. Már akkor bevillant, hogy ez egy piaci rés, amit be lehetne „tömni”, de akkoriban egy nagyon jó állásom volt, ami mellett erre esélyem sem volt. A kisebbik lányom, Adél fogzásakor hasonlóan jártam, ráadásul nála nagyon korán kezdődött, 3-4 hónapos korban. Na akkor döntöttem el, hogy megpróbálok olyan nyálkendőt csinálni, ami minden számomra fontos szempontnak megfelel: ne ázzon át, trendi legyen, vasalható legyen, sokáig hordhassa és ne legyen mesefigurás, mert azt nem bírtam, semmilyen formában. Megcsináltam … és úgy voltam vele, hátha más anyukának is fontosak ezek a szempontok . Az azóta eltett idő bebizonyította, hogy igen, piacképes a termék. Röviden ez a Peggy Baby márkának a kiinduló pontja.

Miből merítesz inspirációt a termékeidhez?

Lehet, hogy most meglepődsz, de a legnagyobb inspirációt nekem a futás jelenti. Mindig eközben jutnak eszembe olyan dolgok, amik alapjai lesznek egy-egy termékemnek. Persze, az ember megnézi a világtrendeket, a nagy oldalak irányzatait, majd összeveti a saját gondolataival és kialakul valami, ami a termékeddé válik. Meg persze az igény is hozza magával az újat. Amikor Adél bilizni tanult (ami télen volt), hidegnek éreztem a lábait. Jött az ötlet, hogy kell valami a lábacskáira – ez lett a lábmelegítő, amit azóta is nagy-nagy szeretettel visel, rengeteg helyzetben vált hasznunkra.

Anyaként hogyan sikerül beosztanod az idődet a gyermekeid és a vállalkozásod között?

Nagyon szerencsés vagyok, itthonról tudom működtetni a webshopot, amit akkor csinálok, amikor a lányok oviban, iskolában vannak. A futás is belefér, ami nekem egészségügyi szempontból nagyon fontos, így azt gondolom, hogy teljes egyensúlyban vagyok magammal, a családdal és a Peggy Baby-vel. Nem mondom, hogy mindig minden kerek, de panaszra nincs okom.


Sára és Dorka összeállítása: 

Kabát - Pepco
Cipő - Deichmann 
Sapka, csősál és lábszármelegítő - Peggy Baby 
Nadrág - A nagyszülőktől 

Az én összeállításom:

Kabát - H&M
Pulóver - Camaieu
Combcsizma - Deichmann
Táska - Hepphabit / Facebookon ITT /
Nyaklánc - Accesories by Emcsi /Facebookon ITT / Közelebbi képek a láncról ITT és ITT /
Sapka - Takko


Ne felejtsétek el megnézni a fotózásról készült vidám videó itt:



Köszönöm szépen az együttműködést a BabyMountain-nek és a Peggy Baby-nek, amennyiben megtetszettek a munkáik, ezeken a Facebook oldalakon érhetitek el őket:



Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

1 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!