Sára és Dorka DIY kiskonyhája

by - december 04, 2017

Idén az apró meglepetések mellett, szerettünk volna a lányoknak valami egyedit is ajándékozni a második születésnapjuk alkalmából. Mivel Sára és Dorka nagyon szeretnek főzőcskézni, gyakran követnek a konyhába érdeklődve, hogy mit csinálok, arra gondoltunk a férjemmel, hogy egy játék konyhának biztosan örülnének. 

A Pinterest nevű képgyűjtő oldal már sok más DIY ötlet terén is hatalmas segítséget nyújtott, így ez alkalommal is ott kezdtünk el kutakodni. Végül a választásunk egy székből készített kiskonyhára esett, mert ezt különlegesnek és egyszerűen elkészíthetőnek találtuk.

Volt itthon egy régi székünk, amit első körben lecsiszoltunk, majd lefestettünk fehérre. Ez a lépés könnyen ment, amikor a lányok egy hétvégét a nagyszüleiknél töltöttek. Ezután viszont jött egy kis fejtörés, hiszen nem tudtuk honnan szerezzünk a szék tetejére egy új, illetve egy alsó polcnak való vékonyabb fa anyagot. 


Bármilyen hihetetlen, a megoldást végül egy lomtalanítás hozta meg a számunkra, amikor  egy sétánk alkalmával találtunk a járda szélén néhány szuper, méretben is megfelelő fa lapot. Kicsit vicces volt, hogy a babakocsit felpakoltuk fadarabokkal, de egy kis tisztítás és szárítás után a lapok készen álltak, hogy a babakonyha részévé váljanak.

A konyhát ezután már csak pár aprósággal kellett kiegészíteni. A főzőlaphoz fekete filcből kivágott köröket ragasztottam a felső lapra, és öntapadós akasztókkal láttam el a szék mind a két oldalát, ahová egy tárolásra alkalmas kosárka került, valamint a sütőkesztyű és a törlőrongy is itt kapnak helyet. 

A sütő gombjaihoz porcelán fogantyúkat használtuk, amiket a szék ülőkéje alatt található keresztfába fúrva rögzítettünk. 

Mivel az evőeszközöknek és fakanalaknak is szerettem volna helyet biztosítani a konyha felső lapján, így a kimaradt főzőlap helyére apró fémdobozokat ragasztottam, amibe kényelmesen elférnek és kéznél lehetnek  ezek a kiegészítők. 

Sajnos a konyhához varratott függöny, amivel teljes lenne, nem készült el a lányok születésnapjáig, sem a bejegyzésem posztolásáig (egészen pontosan holnap megyek az elkészült darabokért), de szerintem addig is tökéletes választás volt egy egyszerű, rózsaszín csíkos doboz az alsó polcra, amibe az edények és egyéb elengedhetetlen babakonyha kiegészítők kaptak helyet. Ezt szerintem a függöny felkerülése után is megtartjuk majd, mert így sokkal nagyobb rendet lehet tartani az alsó polcon, illetve a lányok is könnyebben be tudnak pakolni a dobozkába. A függönyt amúgy egy vastagabb madzagra fogom erősíteni a szék két lába között, így elhúzható lesz. Nagyon várom, hogy ez az utolsó simítás is készen legyen. 


A kiskonyha kevés befektetéssel és nagyon gyorsan elkészült, így bátran vágjatok bele, ha esetleg karácsonyi ajándék gyanánt szeretnétek elkészíteni. Egyedül a gyerekek elől kellett rejtegetnünk nehogy idő előtt észrevegyék a meglepetést, így leginkább alvásidőkben dolgoztunk rajta, de a meglepetés abszolút megérte a titkolózást. 

Ami volt itthon:

- szék
- fehér festék
- kosár a zöldségeknek

Amit vettem a konyhához:

- öntapadós akasztók (Pepco)kb. 350 Ft / 6db van egy csomagban
- porcelán fogantyú  250 Ft/ db 4 db-ra volt szükségünk
- fekete filc
- függöny anyag az alsó polc takarásához 1700 Ft 1 méter x 1 méter + egy törlőrongyot is varrattam belőle és anyagom is maradt
- fekete filc (ennek az árára sajnos nem emlékszem pontosan,de ez sem volt drága)
 - UHU ragasztó 600 Ft (mindent ezzel ragasztottam)

Konyhai kiegészítők voltak már itthon, illetve pár újdonságot kaptak még a lányok a születésnapjukra, amit az Anya Paradicsom oldalról, illetve a helyi angol használt játékkereskedésből válogattam össze.

Fa kenyérpirító / Szeletelhető torta / Főzőcskéző készlet 

Nagy öröm volt elkészíteni a lányoknak a játékkonyhát és őszintén bevallom, hogy nagyon izgultam, vajon mit fognak hozzá szólni, de természetesen nagyon örültek neki és azóta is örömmel használják. Imádnak tojást sütni, amit jól megsóznak, paradicsomkonzervből teát főzni és szendvicset készíteni nekünk, amit természetesen mi nagy örömmel el is fogyasztunk minden alkalommal. Mi pedig annyira felbuzdultunk az apukájukkal, hogy a következő DIY ajándékukba hamarosan bele is vágunk, ami szintén nagyon izgalmas dolognak ígérkezik! 

Még több inspirációért kattintsatok a képre!


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

3 megjegyzés

  1. Nagyon ügyesek vagytok! :) Az ilyen ajándékok érnek a legtöbbet.
    Mi matatófallal készülünk karácsonyra, remélem hasonlóan sikeres lesz. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos vagyok benne és szerintem Ti is élvezni fogjátok az elkészítését! :)

      Törlés
  2. Imádom mi szeretnénk karácsonyra konyhát de horror az ára!Ez meghozta a kedvem de a párom és én kézügyesége meg kreativitásunk na az a gond😀

    VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!