Megoldási terv anya agónia ellen: 10 kérdés mielőtt feladnád

by - március 29, 2018


1. Ittál ma már eleget?

Nem bort. Bár sokszor az is jól jönne. A víz ivás még akkor is nagyon fontos, ha egész nap a gyerkőcöd vagy a házimunkák miatt rohangálsz fejvesztve. Igyál meg legalább minden órában egy pohárnyi vizet és még ha zűrösebb is egy nap, legalább a fejfájással és a rossz közérzettel emiatt nem kell számolnod.

+tipp: Játszd otthon a közismert ivós játékot! Ahányszor a gyermeked azt mondja, hogy "NEM" , igyál meg egy pohár vizet! 

2. Mikor fürödtél utoljára?

Oké, talán kicsit nevetséges kérdés, de valójában egy jó kis fürdőzés nem csak a tisztálkodás miatt hatásos, hanem azért is, mert kikapcsol és felfrissít. Ha kisgyermeked van, akkor egy hordozóban vagy játszószékben ültesd a kád mellé míg fürdesz, a nagyok pedig akár segíthetnek hajat is mosni, de egy közös pancsolás is jó móka lehet.

+ tipp: Használj bátran fürdősókat, vagy olajokat a fürdővízbe, melyek kellemes illata még jobban ellazíthat.

3. Fel vagy öltözve?

Gondolom, hogy nem csupaszon rohangálsz...bár velem az is előfordult már egy-egy káosz hangulatú reggelen, de ha az ablakon kinézve határozottan tudod állítani, hogy nappal van, akkor bizony ideje, hogy a pizsamádat lecseréld nappali szerelésre. És ha már itt tartunk, ne mindig macinanicban és kinyúlt pólóban gondolkozz, mert annak nem árt, ha koszos lesz, hanem válasz egy kényelmes pamutruhát vagy csinos overallt is akár otthonra, meglátod sokkal jobban fogod érezni magadat ezekben a holmikban. A legtöbb folt pedig eltávolítható, szóval gyerekek mellett is bátran kísérletezz!


4. Mit ettél ma?

Nem, a kávé nem tudható be élelemnek, még akkor sem, ha ezen élsz túl vagy át egy-egy napot. Nagyon fontos, hogy egyél és a legjobb talán, ha ezt olyankor teszed, amikor a gyerekek is falatoznak, így biztosan nem maradsz ki a sorból és némi falat neked is jut. Igen, a többit ők úgyis lelopkodják a tányérodról!


5. Beszéltél ma már valakivel?

A kávéfőzőnek elmormolt szitkok, hogy kapcsoljon már be az a nyomvadék és adja ami jár neked, nem számít kommunikálásnak. Sajnos a postással való fél pillanatig tartó csevej sem tartozik ebbe a kategóriába. Hívj fel egy barátot vagy anyukádat és beszélgess egy kicsit, így kevésbé érzed majd úgy, hogy az egyetlen megértő társad napközben plüss Peppa, aki folyton csak mosolyog.


6. Megölelted ma már a gyermekedet?

Lehet, hogy éppen miattuk vagy fáradt vagy ideges, de egy gyerek ölelése vagy puszija minden gondot képes elűzni. Kuckózzatok be a kanapéra, takarózzatok be egy meleg plédbe és bújjatok össze jól. Ezek a pillanatok néha felérnek több kávé erejével!


7. Mikor hallgattál utoljára zenét?

Nem, nem a Mancs őrjárat és társa főcím dalára gondolok, hanem olyan felnőttes zenékre, amelyeket még a gyermeked megszületése előtt bömböltettél otthon, mikor mindent szabad volt. Most már nem ugrálok fehérneműben egy-egy dalra, de a lányok alvásidejében újra beiktattam a zene hallgatást a mindennapjaimba, amivel nagyon jól ki tudok kapcsolódni. Próbáld ki te is!

8. Sikertelennek érzed magad?

Ha úgy érzed, hogy minden igyekezeted hiábavaló, hiszen szalad a ház, a koszos ruhák napok óta tornyokban állnak, a gyerekek meg a csilláról lógva már meg sem hallják, amit mondasz nekik, ha úgy érzed a káosz közepén ülsz, akkor nyomd be a képzeletbeli STOP gombot és kapcsolj ki egy pillanatra. Ha ez megvolt, akkor vágj bele valami apróságba, mondjuk rakd be a mosógépbe a ruhákat (legalább nem lesznek szem előtt) vagy szedd össze a szétszóródott Lego-t a szőnyegről. Máris érezni fogod, hogy szépen lassan minden sikerül és egész szép eredményeket tudsz elérni. 

+tipp: Még véletlenül se gondolj arra a rendrakás végén, hogy pár perc múlva kezdheted előröl. Még akkor sem, ha a gyerek végigmegy sáros csizmával a lakáson! 


9. Megjutalmaztad mostanában magadat valamivel?

Persze nekünk nőknek mindig van valami indokunk a vásárlásra, mert most éppen szomorúak vagyunk, máskor meg pont azért, mert vidámak és néha nem is kell különösebb indok, ahhoz, hogy megvegyünk valamit. Én alkalmazom az anyai bónuszrendszert, ami abból áll, hogy mindig meglepem magamat valami aprósággal, ha úgy érzem, hogy sikerült ügyesen megoldanom egy hisztit vagy túlélnem egy betegséggel cifrázott hetet. 


10. Kilépsz néha az anyaszerepből?

Persze az anyaságot nem lehet csak úgy a fogasra akasztani, de a szabadnapokat, próbáld meg tényleg azzal tölteni, hogy magaddal foglalkozz. Menj forászhoz vagy csináltasd meg a körmöd, foglalkozz csupa olyan dologgal, ami nem kapcsolódik a pelenkákhoz és a dackorszak kihívásaihoz csakis a női mivoltodhoz. 


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

1 megjegyzés

  1. Szia Fanni! :)
    Nem vagyok édesanya viszont ez a bejegyzés számomra is nagyon hasznos, mivel én is hajlandó vagyok elfelejteni enni, inni, pihenni, kikapcsolni .
    Köszönöm Neked! :)

    VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!