Otthon vagyunk 2. rész: Gyerekszoba és gyerekjáték rendszerezés

by - március 19, 2018


Úgy gondolom, hogy egy gyerekszoba akkor az igazi, ha van benne élet és sohasem terveztem a lányoknak olyan szobát, ahol minden az én elképzeléseim szerint van berendezve, viszont szerettem volna számukra egy vidám kis zugot kialakítani, ami részleteiben tükrözi a személyiségüket, a vidám és huncut énjüket.  

Sára és Dorka nemrégiben új szobát kaptak, amiről már ebben a bejegyzésben meséltem nektek korábban. Egy kisebb felújítással és cserével egybekötve, átköltöztek a mi régi szülői hálószobánkba, ami nagyobb, mint a régi babaszobájuk volt. Erre a változásra leginkább azért volt szükség, mert már nem nagyon fértek el a régi szobájukban, a játékaiknak és ruháiknak sem volt elég hely, így a lakás többi pontján is kezdett eluralkodni a gyerekjáték káosz.

Egy gyors hétvégi felújítás alatt, míg a lányok a nagyszüleiknél voltak, mi nekiálltunk a leendő szobájukat és a mi szobánkat ( a volt babaszobát) kifesteni és olyan állapotba hozni, ami megfelel mindenki igényeinek. Kicsit kapkodósra sikerült végül a tatarozás és bár a munkák javát szerencsésen be tudtuk fejezni idejében, akadtak olyan apró dolgok, amelyek még félig készen várták, hogy egyszer sor kerüljön rájuk.

Ilyen volt például a gyerekszobában a tárolás és a tárolórendszerek kialakítása is. Mivel a lányoknak viszonylag sok holmijuk van, ezért fontosnak tartom a rendszerezést a játékok és a ruháik terén is. 

Ahogy az első tavaszi napok beköszöntöttek, eldöntöttem, hogy végre befejezem a lányok szobáját és szortírozok is egy kicsit. Első körben kiválogattam a régi játékaikat, amikből kinőttek vagy egyáltalán nem használták már. Ezek egy részét elteszem, ki tudja mit hoz a jövő alapon, a másik részét viszont olyan helyre szeretném eljuttatni majd, ahol még hasznos lehet a gyerekeknek. A megmaradt gyerekjátékok lefestett fonott kosarakban, valamint színes dobozokban kaptak helyet. Szeretek mindennek helyet találni és rendszerezve tartani a fa, műanyag vagy plüssállatokat, mert így sokkal átláthatóbban tárolhatóak. 

Nemrégiben fedeztem fel a babyberry és barátai showroomban a CUCC papírzsákokat, amelyek szerintem tökéletesen elnyelik a kisebb-nagyobb játékokat úgy, hogy közben vidám és trendi hatást keltenek. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer papírzsákokat fogok használni a gyerekszoba rendszerezésben, de nagyon megszerettem és kellően strapabírónak tartom őket, így lehet, hogy a lakás más részeibe is beszerzek még belőlük.


Ezek a tárolók amúgy tökéletesen illenek lányok szobájába, ahol  a rózsaszín, bézs és fagylalt színek uralkodnak. Bevallom, hogy a kiegészítőket tekintve nem voltak konkrét elképzeléseim, de azért próbáltam arra figyelni, hogy ne legyen túl zsúfolt és kellően tükrözze azt a vidámságot és huncutságot, ami a lányokra is jellemző. Szerintem egy kicsit bohém lett az összhatás, de nekem nagyon tetszik így a szoba hangulata és láthatóan a lányoknak is tetszik, mert szívesen időznek ebben a helyiségben.

+ tipp: Természetesen ehhez a szobához is a Pinteresten-en kerestem ihletet, így találtam rá a szoba falát díszítő illusztrációkra is.


A szobát úgy rendeztük be, hogy középen maradjon elég nagy hely a játékra, itt egy szőnyeg gondoskodik arról, hogy ne fázzanak a lányok a földön ülve. A apróbb holmik és kiegészítők tárolására az IKEA-ban vásárolt HENSVIK pelenkázójukat használjuk, ami az átalakítható funkciójának köszönhetően polcként is használható. A másik fő tárolónk egy szintén IKEA-s BILLY könyvespolc, amit kívülről lefestettünk fehérre, hogy még jobban passzoljon a szoba színeihez. Ezen kaptak helyet Sára és Dorka könyveinek egy része és néhány játék is.

+tipp: Érdemes már a babaszobába is olyan bútorokat választani, amelyek funkciójukban majd nagyobb gyerekek számára is alkalmas lehet, mert át lehet alakítani őket.


A lányok ágyai már a születésüktől fogva szorosan egymás mellett helyezkedett el, így ezt az új szobájuk berendezésénél is fontosnak tartottuk, hogy megmaradjon. A kiságy rácsainak leszerelésével kicsit nagylányosabb lett az ágyuk és a szoba összképe is végleg elhagyta a kisbabás korszakra emlékeztető jegyeket, így a fekhelyeiket is könnyebb dekorálni. Az ágyuk felett éjjeli fényként is funkcionáló világítós csillagokat ragasztottam (amiből ők már megkaparintottak néhányat) és egy Dream feliratot, amivel szerintem teljes lett a szobának ez  fala. Az IKEA-ban vásárolt egyszerű fehér lámpaburát is én dekoráltam, hogy illeszkedjen a szoba berendezéséhez, de ezen még szeretnék a jövőben alakítani, ahogyan a függönyöket is szeretném majd náluk lecserélni hamarosan.


Sokan kérdezitek, hogy a lányok ruháit hogyan tárolom és hogyan férnek el az össze s holmijuk. Erre egészen egyszerűen egy hatalmas PAX gardrób szekrény a megoldás, amit az IKEA-ban vásároltunk először magunknak, majd a lányok a szobával együtt ezt is megörökölték tőlünk. Nekünk azóta egy külön gardróbszobánk van, így mindenki jól járt. Nemrégiben ITT azt is megmutattam nektek, hogyan szortírozom a lányok ruháit, amit minden új évszak alkalmával megteszek, így könnyű átlátni a szekrényüket.

A másik kedvenc gyerekjáték tároló holmim, amit szintén a babyberry és barátai showroomban találtam az a play&go vidám kaktuszos tárolója, amiben a lányok Duplo-ját tartjuk és nagyon hasznos holminak tartom. Eddig sokszor rám hárult, hogy összeszedegessem az apró kockákat és figurákat a nappalink szőnyegéről, ahol általában kiborításra kerültek ezek a játékok, de ezzel a szőnyeggé, majd egy húzásra zsákká alakítható találmánnyal végre egy pillanat alatt elrakhatjuk a színes kis játékokat. Nagyon szeretem, mert mindamellett, hogy praktikus megoldást nyújt az apró darabokból álló játékok tárolásához, még trendi dísze is lehet a szobának. Ezután már kevésbé kell tartanom attól, hogy rálépek egy apróságra, amit ott maradt a pakolás után, ami eléggé kellemetlen tud lenni ugyebár.


+tipp: A nappalinkban van egy kosár, ami az egyéb játékok és a megőrzendő dolgok tárolására lett kinevezve. A lányoknak is megtanítottuk, hogy ebbe a kosárba kerülhet minden, amivel már nem játszanak, a cumijuk és a nyuszijuk is, ha nincs rá éppen szükségük. Ez az apró ötlet segít abban, hogy ne botoljunk lépten-nyomon játékokban a lakás különböző pontjain és meg is találjuk a fontos dolgokat.

Ha szeretnétek megnézni, hogyan sikerült megújítanunk a hálószobánkat, korábban írtam erről egy bejegyzést, amit ITT elolvashattok.


Ti hogyan rendszereztek a gyerekszobában?

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

1 megjegyzés

  1. Kedves Fanni! Régóta csendes megfigyeloje vagyok a blogodnak. Nagyon tetszik a stílusod, ízlésed. Szívesen vennék egy olyan videót, amin bemutatod a szobáitokat. Anno a lányok babaszobás videója nagyon sokat segített nekem abban, hogyan alakitsam ki születendő kislányunk szobáját. Engem a nappali, konyha stb. is érdekel. Sokat inspràlodok Pinterestről is, de sokszor nagy könnyebbség lenne látni, hogy néz ki egy itthon elérhető dolgokból berendezett otthon. Edina

    VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!