Hogyan randizunk az ikrek mellett? / Nyári bakancslista pároknak és szülőknek /

by - június 08, 2018

Tomival idén összeállítottunk egy bakancslistát magunknak, amelyen a közös utazáson kívül még jó pár olyan apróság és közös program szerepel, amit kettesben szeretnénk csinálni. 

Mivel a héten felkerült a blog YouTube csatornájára egy új videó, amit ITT ti is megnézhettek, melyben ismét a házasságról, párkapcsolatról és szülőség  kihívásairól beszélgettünk, ezért úgy gondoltam, a gyerekek és a házasság témáján felbuzdulva megosztom veletek a listánkat és még néhány randi ötletet, amivel érdemes kikapcsolódnotok, ha kimozdultok kettesben otthonról. Persze készültem néhány olyan dologgal is, amit akkor is bevethettek, ha a négy fal között maradtok! 


Ha kimozdulnátok...

1. Szabadtéri színház és mozi

Imádunk színházba vagy moziba járni és nyáron kicsit hangulatosabbá tehetjük ezt az élményt, ha a szabadtéri előadásokat választjuk. Persze nem árt szúnyogriasztót és plédet vinni, de biztos vagyok benne, hogy szuper romantikus program lesz!

2. Szalonnasütés kettesben

A tűz mellett üldögélés és a közös sütögetés nekem mindig a kamasz éveimet juttatják az eszembe, amikor a nyári táborok ideje alatt pár napos szerelmek szövődtek. Ezt a hangulatot hozhatja vissza egy közös, kettesben eltöltött tábortűz rakás és szalonnázás. 

3. Romantikus séta a parton

Szerintem nincs annál romantikusabb, mint egy nyári estén andalogni a vízparton. Van benne valami titokzatos és izgalmas, ami garantáltan szerelmes hangulatba hoz majd benneteket!

4. Éjjeli fürdőzés

A sétálásnál már csak az izgalmasabb, ha be is vetitek magatokat a vízbe. Akár spontán, ruha nélkül! Persze, ha nem szeretnétek hogy más is tanúja legyen a kis kalandotoknak, azért vetkőzés előtt nézzetek jól szét! Egészen más, különlegesebb élmény az éjjeli mártózás és kettesben pedig még meghittebb lehet.

5. Tekerjetek együtt

Sajáttal vagy éppen kölcsönzött darabokkal kerekedjetek fel és tekerjetek együtt. A legjobb közös élményeink között tartom számon, amikor elkísértem Tomit egy sulis projektje miatt egy biciklitúrára. Bár néha eltévedtünk, de nagyokat nevettünk és jól éreztük magunkat, a mai napig vannak olyan vicces mondásaink, amelyek akkor születtek.

6. Városnézés éjjel vagy nappal

Váljatok egy napra vagy csak estére a saját városotokban turistáivá. Kéz a kézben végignézni a nevezetességeket, fagyizni egyet és andalogni felidézheti a nászutatokat vagy egy emlékezetes nyaralást.

7. Csúszdára fel

Legyetek egy kicsit újra gyerekek, Menjetek csúszdázni! Mi az Aqua wordbe szoktunk járni, de rengeteg olyan hely van, ahol izgalmasabbnál-izgalmasabb csövekben csúszhatunk, sőt van ahol együtt is 

8. Próbáljatok ki egy új éttermet

Nemrégiben állapítottuk meg Tomival, hogy pár percre tőlünk van egy olasz étterem, amit már azóta szeretnénk kipróbálni, mióta ideköltöztünk. Ez is felkerült most a listára és kíváncsian várom az új élményt együtt!


9. Szabadululjatok

Tomival egyszer kettesben vettünk részt egy szabadulós szobában, amitől én bevallom kicsit tartottam először, hogy hogyan fogjuk közösen megoldani a feladatokat, de végül nagyon szuper élmény kerekedett belőle. Sőt! A közös munka ráébresztett bennünket arra, hogy nagyon jól tudunk csapatban dolgozni és kiegészítjük egymást. 

10. Geocaching- re fel!

Ezt a programot akkor érdemes választanotok, ha szerettek a természetben lenni, túrázni és hosszabb időre rá tudjátok valakire bízni a csemetét (ha a gyerkőc is szereti a sétát, akkor őt is vihetitek magatokkal), hiszen a geocaching egy természetjárós kincskereső játék. A lényeg annyi, hogy lelkes túrázók elrejtettek az ország összes pontján ládikákat tele meglepetéssel és ezeket kell felkutatni, miközben a szabadban vagytok. Nagyon izgalmas és csapatjátékot igénylő kaland, ami garantáltan összeboronál benneteket. A dobozok rejtekhelyeiről és a túrák útvonalairól ITT még többet megtudhattok.


+ 1 romantikus tipp: Üljetek be egy fotoautomatába

Ne felejtsétek el megörökíteni a kettesben töltött pillanatokat! A legviccesebb mód erre, ha kerestek egy fotóautomatát és csináltok pár képet magatokról, amit aztán otthon kitehettek, hogy mindig emlékezzetek rá, hogy mennyire jól éreztétek magatokat együtt!


A négy fal között...

1. Gyertyafényes vacsora az erkélyen

Ha nincs alkalmunk kimozdulni otthonról randizni, akkor egyszerűen az erkélyen teremtjük meg a hangulatot ehhez egy kis romantikus vacsorával. Bár panelek között lakunk, szerintem még így is különleges hangulata van, amikor kiülünk eszegetni a friss nyári estében és nézzük a fényeket.

+tipp: Ilyenkor azt szoktuk játszani, hogy megpróbáljuk kitalálni, egy-egy fényes ablak mögött kik laknak és mit csinálhatnak éppen.

2. Belevágni egy új sorozatba

Ha fáradtak vagyunk, akkor egyszerűen csak összebújunk este a kanapén és belevágunk egy új filmbe vagy sorozatba.  Nemrégiben előfizettünk az HBO GO-ra, amiről először nem is gondoltuk volna, hogy ennyire jó kikapcsolódást fog nyújtani, pedig rengeteg kedvenc sorozatot találtunk már általa és nagyon szeretünk diskurálni is a látottakról, így lehetőségünk van más beszédtémát is találni, mint a gyerekek vagy a munka.

3. Közös fürdés

Kicsit romantikusabb program, miután a gyerekek lefeküdtek egy jó nagy habos fürdőzés közösen. Ha kicsit a kád az sem probléma, legalább még közelebb kerültök egymáshoz. Rakjátok félre a gyerekek gumikacsáit és játékait, a hangulatot tegyétek meghittebbé pár gyertyával vagy illó olajjal.

4. Sajttál és bor

Mi nagyon szeretünk finom sajtokat és falatkákat készíteni és enni, amit mostanában megfejelünk egy finom és hűsítő rosé fröccsel. Nagyszerű kikapcsolódás és közös kettesben eltöltött program. 

5. Társasjáték és kvízek

Mostanában már rengeteg szuper társasjáték kapható, amivel ketten is igazán szórakoztató játszani. A versengés nem mindig rossz, hozhat egy kis izgalmat és vidám perceket a közös időtöltésetekbe. 


Tudom, hogy olykor nehéz gyerekek, a munka és a hétköznapi teendők  mellett időt szakítani arra, hogy kettesben is időt töltsünk egymással. Míg a lányok nem aludták át az éjszakákat, álmodni sem mertünk arról, hogy elmenjünk moziba vagy vacsorázni kettesben. Azóta viszont egyre többször kapcsolódunk ki együtt és az is nagy segítség, ha lefektetés után a húgom vagy anyukám vigyáz a lányokra, míg mi elmegyünk otthonról. A bölcsinek hála azokon a napokon is szoktunk néha időt tölteni kettesben, amikor a lányok nincsenek otthon. Egy közös reggeli vagy ebéd is nagyon sokat számít szerintem egy párkapcsolatban, hiszen ilyenkor van pár percünk csak egymásra figyelni.

Valójában teljesen mindegy, hogy milyen közös programot választotok, hogy kimozdultok vagy otthon maradtok, próbáljatok törekedni arra, hogy a közösen eltöltött idő alatt a mindennapos dolgokat egy kicsit félretéve ismét egy csak egymásra figyeljetek. 


Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan kapcsolódtok ki, van e lehetőségetek a párotokkal kettesben eltöltött időre, hogyan oldjátok meg ezt a gyerekek mellett?

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!