15 dolog, amire csak Apa képes!

by - június 17, 2018

Amikor megkérdezik tőlem, milyen érzés apának, szülőnek lenni, azt szoktam válaszolni, az egyik legnehezebb dolog a világon, cserébe viszont megtanulunk feltétel nélkül szeretni.

/ Nicholas Sparks /


Sokszor elgondolkozom azon, hogy milyen lehet apaként az élet. Erősnek és bátornak, családfenntartónak lenni, érteni a fúróhoz és kiszámolni, hogy hány liter festékre van szükség a gyerekszobához. Kávét és kakaót készíteni, friss kiflit hozni minden reggel, majd a munkából hazaérve azonnal a legbolondosabb dolgokat csinálni. Kicsit engedékenyebbnek lenni, amikor Anya éppen szigorú, vagy amikor elmegy valahová kikapcsolódni, egyedül gondoskodni a gyerekekről. Milyen lehet apaként ugyanúgy helyt állni minden téren ahogy az anyák teszik? 

Mert bár sokszor nem ők vannak a középpontban, de ma már az apukák is hasonlóan nagy szerepet vállalnak a gyermekeik életében akárcsak az anyukák. 

Tomi azon apukák közé tartozik, aki 100%-osan kiveszi a részét a gyermeknevelésből és a hétköznapokon is maximálisan helyt áll. Nagyon hálás vagyok neki, hiszen nem csak nekem segít rengeteget, hanem a lányoknak is olyan példát mutat, ami nem csak gyermekként okoz nagyon sok boldog pillanatot, hanem felnőttként is nagyon fontos tapasztalat lesz majd a számukra.

Ha Anyák napján könnyeztem az Apák napja még nehezebb a számomra a pityergés szempontjából, mert tudom, hogy Tomi mérhetetlenül odáig van a lányokért, mióta csak a születésük utáni pár pillanatban a karjaiban tartotta őket és tudom, hogy Sára és Dorka is a legnagyobb hősüknek tekintik az apukájukat. Hármuk apa-lányai kapcsolatát nézni pedig egy nagyon különleges, szívmelengető élmény.


Sára és Dorka szerint, ezért Ő a legjobb apa a világon:

1. Apa olyan erős, hogy mind a kettőnket felemel a villany kapcsolókhoz a lépcsőházban, miközben tele van mind a két oldala szatyrokkal.

2. Apának kávé illata van és szúrós arca, tőle esik a legjobban, ha belefúj a hasunkba.

3. Apa tud bunkit építeni és a legjobb búvóhelyeket találni a lakásban.

4. Apa tudja a legviccesebb mesét mondani és eljátszani azt plüssállatokkal.

5. Apa tud autót vezetni és még azt is a legjobban tudja, hogyan kellene más néniknek és bácsiknak vezetnie.

6. Apa tud főzni. A krumplileves és a tojásrántotta a legjobb a világon!

7. Apa sokat dolgozik a számítógépen, amit mi is néha nyomogathatunk, amikor megengedi. Nem annyira haragszik, ha véletlenül megnyomunk egy gombot, amit nem kellett volna.

8. Apa tudja a legjobban, hogy mi a tökéletesen finom tej és kakaópor arány!

9. Apa ismeri az összes 80-as és 90-es évekbeli zenét és énekelni is őket, csak néha nem tudja a szöveget!

10. Apa mindig azt mondja, hogy mi vagyunk az Ő kis tojásos nokedlijei! Ami jó, mert azt nagyon szereti!

11. Apa fürdés közben Mr. Kacsusz (fürdető szivacs) bábozik, hogy túlélhető legyen a hajmosás.

12. Apa megfésül minket és megpróbálja a legszebb copfot készíteni, amit csak tud, de néha megkéri Anyát, hogy inkább Ő készítse el a frizuránkat.

13. Apa megtanítja, hogy milyen technikával lehet bukfencezni.

14. Mindig elkísérhetjük Apát a pékségbe, olyankor Apa azt mondja, hogy egy szuper titkos úton megyünk, ahol csak lopakodni szabad.

15. Apával a legjobb mesét nézni, ilyenkor mindig szorosan összebújunk a kanapén és betakarózunk egy nagy plédbe.



Isten éltessen benneteket apák és leendő apukák!


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!