Ilyen lett Sári és Dorka szobája! Gyerekszoba ikrekre hangolva

by - május 31, 2019

Amikor először jöttünk el megnézni az új otthonunkat, azonnal megtetszettek a felső szinten a tágas, napfényes és barátságos légkört árasztó szobák. Még el sem döntöttük, hogy megvesszük a lakást, már tudtuk, ha mégis megtörténik, melyik helyiséget rendeznénk be Sári és Dorka kuckójának.

Talán az új otthonunk összes helyiségébe nem fektettem annyi időt és energiát, mint a lányok  új szobájának kialakításába, amit ez alkalommal is nagyon élveztem és szerettem csinálni, bár kicsit lassabban és átgondoltabban alakítottam ki, hiszen ez alkalommal jó pár dolgot szerettem volna szem előtt tartani.

A lányokat ismerve sok-sok színt, vidámságot és játékra alkalmas teret igyekeztem csempészni a szobába, olyan helyiséget kialakítva nekik, ahol az önfeledt virgonckodás mellett azért a pihenésre, elvonulásra is van lehetőségük. Bár valljuk be, utóbbira ritkábban adódik példa, hiszen két örökmozgó szélvész kisasszonyról van szó!


A szoba adottságainak köszönhetően két részt alakítottunk ki, egy játékra alkalmas oldalt és alvós kuckót, ami szerintem nagyon jó, hiszen így az aktív, nappali tevékenységek kicsit elkülönülnek az éjszakai pihenéstől. A szoba közepén a szintén tágas teret egy pihe-puha Diego-ban vásárolt púderrózsaszín szőnyeggel tettük otthonossá, ezzel is teret adva az önfeledt játéknak.

Bármennyire igyekszem időről-időre tudatosan szelektálni a lányok holmijait, tudtam, hogy az új szobájukban legfőképpen a rendszerezést és a játék tárolást kell jól átgondolnom. Ezért első körben praktikus és szép tárolókat választottam nekik a Zsákom-tól, valamint a Pepco-ban is találtam nagyon aranyos darabokat erre a célra.  

A Zsákom tárolóit különösen szeretem, a Duplo rengetegnek nagyon jó helye van a játszószőnyeggé alakítható zsákba, ami használat közben puha és meleg, akárcsak egy igazi szőnyeg, a móka végén viszont csak egy mozdulat összecsomagolni és eltenni. Az aranyos nyulacskás textil miatt pedig olyan, mintha a szoba egyik kiegészítője lenne és közben Anya és Apa talpát is védi a lehetséges Duplo-ba lépés beszélyétől!

A gyerekszobában mindig nagy kérdés - legalábbis számomra fejtörést jelentett, amikor megtudtuk, hogy két kislányunk lesz - , hogy hogyan tároljuk majd a ruháikat. Igyekszem ezen a téren is tudatosan tervezni, szelektálni és rendszerezni, Sárinak és Dorkának a legszükségesebb darabokat megvenni és azokat jól kihasználni. (megejegyz.: Bárcsak az én gardróbomnál is menne ez!) A lányok ruháit egy hatalmas IKEA PAX szekrényben tároljuk, bár itt elég sokszor nagy a felfordulás, de szerencsére a ruhákon kívül elférnek benne az ágyneműik kabátok és még néhány olyan farsangi öltözet, amire majd csak a következő mulatság idején lesz szükség vagy azok a ruhák amelyekbe még nőniük kell.

A szekrény és ajtó mögött meglapulva kapott helyet a Debaba KRAFT nyuszis magasságmérője. A lányok nagyon szeretik méregetni magukat, nemrég heveny vita is kialakult közöttük a magasság különbségek miatt, ami konkrétan 1 cm közöttük, de amikor bejelölhetik, hogy mekkorák, akkor persze mindig megnyugszanak, látva, hogy milyen nagyok már. 

+tipp: A magasságmérőhöz közel, a szekrény oldalát a kis kori képeikkel dekoráltam, amin nyomon is követhetik a centiken kívül, hogyan növekedtek születésük óta.



Mivel számomra az olvasás és a könyvek szeretete nagyon fontos és a lányoknak is szeretném átadni ezt, ezért most is kialakítottam nekik egy olvasó sarkot, ahol  számukra elérhető kis polcokon (PEPCO) és tárolóban kaptak helyet a kedvenc köteteik, a kényelemről pedig a pihe-puha Crooocus horgolt macis szőnyeg gondoskodik ebben a sarokban! Őszintén bevallom, hogy mindig álmodoztam egy ilyen darabról a lányok szobájába, ezért, amikor Zsófi elkészítette nekünk majd megérkezett hozzánk, nem csak a lányok ugrottak ki majdnem a bőrükből a láttán!

Már a szoba kialakításának és berendezésének elején tudtam, hogy ez alkalommal pöttyök is helyet fognak kapni Sári és Dorka szobájában, amire a JUSTa matricákat választottam szürke és rózsaszín árnyalatban, hiszen ezek a fő uralkodó színek a szobában és pár perc alatt, mindenféle logika vagy tervezés nélkül bohó összevisszaságban felragasztgattam a falra. A végeredmény szerintem nagyon vidám lett!

A régi könyvespolcom egyik eleme is bekerült ez alkalommal a lányok szobájába, amin nagyon sok játék és aranyos kiegészítő is helyet kapott, mint például az első ultrahang felvételünk róluk bekeretezve és a Miaszösz hordozós ikres koala mamám, amit nagy becsben tartok, mert különleges jelentése van a számomra!

A lentebb található polcokra szintén a PEPCO-ban vásároltam szövet tároló dobozokat, amelyekben a babázás, fejlesztő játékok és kirakós darabjai lapulnak. Ezek a dobozok nem csak azért nagyon hasznosak a polcon, mert a lányok egyszerűen tudják használni őket és egyedül is el tudják pakolni a segítségükkel a játékaikat, de adnak egyfajta rend látszatot, még akkor is, ha ez nincs is mindig így!

Szintén a játszós kuckóban kapott helyet Sári és Dorka babaháza is, amit tavaly karácsonyra készítettünk nekik az apukájukkal és nagy-nagy örömünkre még mindig népszerű náluk, napjában többször is leülnek elé és babáznak benne. Ennek a házikónak a készítéséről korábban már írtam egy bejegyzést, ezt ITT olvashatjátok!

+tipp: A gyerekszobában gyakran felgyűlnek a játékok, amit a gyerekek előbb-utóbb megunnak és nem is játszanak velük. Én folyamatosan elrakok, előveszek, illetve a lakás más helyeire teszek játékokat, így kicsit újdonságként hatnak a lányok számára.


A szoba másik oldalát, az alvós kuckót ez alkalommal igyekeztem egy kicsit meggondoltan kialakítani. Miután szétszereltük a kiságyaikat és igazán nagylányos ágyakra váltottunk, tudtam, hogy itt az ideje az ikres lét ellenére egy kis személyes teret kialakítanom mind a két lánynak. 

Úgy érzem, hogy jócskán benne vagyunk abban az időszakban Sárival és Dorkával, amikor rohamosan formálódik a saját személyiségük és alakul az ízlésük. Sokszor megkérdezik tőlem, hogy náluk miben nyilvánul meg leginkább, hogy ikrek és tényleg olyan elválaszthatatlanok-e, mint azt a legtöbbször hallani ikertestvérek kapcsán?

A lányok olyanok, mint két egyidős testvér és ugyanúgy tudnak marakodni és veszekedni, mint azok a testvérek, akik között nagyobb a korkülönbség, mint két perc, de van közöttük egy láthatatlan szál, amivel mindig össze vannak kötve. Figyelik egymást a szemük sarkából, ha a másikuk eltávolodik, éjjel pedig nem tudnak egymás jelenléte nélkül jól aludni. 

Ezt figyelembe véve nem akartam őket nagyon különválasztani egymástól, hiszen a kiságyaik 3 évig szorosan egymás mellett voltak, de az utóbbi időben már többször adott összezördülésre is okot ez a közelség.

Ők külsőre talán nagyon hasonlítanak, de belsőre teljesen egyedi és önálló jellemek, amit ebben a korban mi szüleik igyekszünk támogatni és segíteni, hogy önmagukra egyenként is tudjanak gondolni és nem csak a testvérükkel együtt, hogy lehet saját véleményük, mondhatnak mást és lehet saját intim szférájuk.

Éppen ezért az IKEA ágyakat, amiket használtan vettünk kivételesen jó állapotban egy kicsit távolabb helyeztünk el egymástól, éppen csak annyira, hogy a szennyeskosaruk beférjen a kettő közé. A lányok nagyon szeretik az új ágyaikat, borzasztóan büszkék, hogy kinőtték a kiságyakat és az esti viták helyett, hogy ki húzta meg a másik haját az ágyból, reggelente többször az a kép fogad, amikor belépek a szobába, hogy egymáshoz bújnak pihiznek még valamelyikük ágyában.

+tipp: Az ágyak alatt még rengeteg lehetőség nyílik a pakolásra, illetve a játékok tárolására, így én itt is szövetdobozokkal és műanyag tárolók segítségével használom ki a teret.

Az ágyakat természetesen most is temérdek plüssállat és a kedvenc Csipkelengye párnájuk díszíti, ami számomra attól igazán különleges, hogy belehímezve a születési adataikat őrzi. A fejük felett a Flow Baby kedves "álomőrző" szarvasa mosolyog le rájuk, amit szintén egy Csipkelengye vidám girland egészít ki. Ha lehetek őszinte, nekem ez az egyik kedvenc részletem a lányok szobájában!


Mivel az ágyak mellett már nem nagyon találtunk volna helyet egy éjjeliszekrénynek, ezért a falon alakítottunk ki egy kis polcot egy régi fehér elemből és szintén régebbi IKEA konzolokból. Itt a kedvenc mesekönyveik, a Zelba nyuszis szilikon éjjeli fény, egy aranyos m'ARTás rókás festményt és a Dekorlampionok gömbsora kapott helyet, aminek a fénye mellett az esti lefekvéshez készülődés nagyon hangulatos szokott lenni. Mivel ezt a polcot a lányok az ágyukról még nem érik el, ide szoktam bekészíteni betegségek idején a gyógyszereket is, amelyekre esetleg éjjel szükség lehet.


Körbe is értünk a lányok szobájába! Mivel ez egy nagyon vidám és napfényes szoba, ezért a családunk minden tagja, a cicánkat is beleértve szívesen tartózkodik itt. Sárinak és Dorkának nagyon sok helye van az önfeledt játékra, rengeteg időt töltenek ebben a helyiségben és már elkezdődött az az időszak is, amikor nekünk még bekukucskálni sem szabad, hogy meglessük éppen mivel foglalják el magukat vagy min kacagnak olyan hangosan!

Köszönöm szépen az összes hazai alkotónak, akik a kezdetektől fogva hozzájárultak ahhoz, hogy a lányok szobája és játékai ilyen szépek és színesek legyenek! Az a legjobb számomra a szobájukban, hogy a legtöbb dolgokról tudjuk honnan érkezett, ki készítette és azt is biztosan tudjuk hogy szeretettel születtek és kerültek hozzánk, ez pedig a legjobb érzés, ha egy gyerekszobába toppan az ember!

A gyerekszobáról nemrégiben egy rövid videót is készítettem, amit itt megnézhettek. Ha a korábbi babaszobájukra is kíváncsiak vagytok, akkor arról ITT nézhettek meg egy kis hangulatvideót.



A blog Facebook oldalán és az Instagram-on időről-időre megosztok veletek apró részleteket az életünkből a lányokkal közös mindennapjainkról, figyeljetek és kövessetek ott is, ha van kedvetek!


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!