Milyen egy villapark gyerekekkel?

by - április 27, 2019

A Húsvét hétvégét a KidsOasis utazó nagyköveteiként a négy szélforgóval kitüntetett  Várgesztesi Villaparkban töltöttük az ikrekkel.

Azt már a hét elején készült rövid hangulat videómban (lent megtaláljátok) már láthattátok,  nagyon jól éreztük magunkat és rengeteg élményt gyűjtöttünk, de arról még keveset meséltem nektek, hogy mivel találkozhattok és mit csinálhattok, ha legközelebb Ti is ezt a családbarát helyet választjátok úti célul. 


Várgesztes a fővárostól két órányi autóútra található, szinte külön kis falu, ahol gyönyörű környezet és friss a levegő várja az ide érkezőket. A szomszédságában túrázásra kiváló erdő és lovastanyák a lovaglás szerelmeseinek. Jó rácsodálkozni, hogy itthon vannak még ilyen érintetlen helyek, ahol kicsit kiszakadhatunk a hétköznapokból és átélhetjük a vidék nyugodt, háborítatlan hangulatát.

A Villapark azért különleges, mert önálló, kétszintes apartmanházakban kapcsolódhattok ki, a hozzájuk tartozó terasz és kert pedig tökéletes a szabadtéri játékokra, napozásra vagy akár a közös étkezésekre.

Mi egy 122 négyzetméteres, garázzsal ellátott Konfort apartmanház-ban kaptunk helyet, ami  több, mint kényelmes volt a számunkra. Az alsó szinten tágas étkezős konyha, nappali, 1 szoba és zuhanyzós fürdőszoba, míg az emeleten 3 szoba és egy fürdőkádas fürdő volt elhelyezve.

A szobák nagyon jól felszereltek, pelenkázó, kiságy, babakád és etetőszék is megtalálható a tartozékok között, így egészen pici babával is kényelmes lesz a kikapcsolódás és nem kell azon aggódnunk az indulás előtt, hogy vajon bepakoltunk-e mindent, hiszen itt minden lesz, amire szükségünk van. A lépcsőzés miatt sem kell félnetek, biztonsági gyerekkapunak köszönhetően a ház ezen része is teljesen biztonságossá tehető. A garázs közelségének köszönhetően a bepakolás nagyon kényelmes és egyszerű feladat volt.

Mivel ezek önálló apartmanházak, így választhatjuk az önellátást, amihez minden konyhai eszközt meg fogunk találni a házban, de a teljes ellátás mellett is dönthetünk, amihez  az üdülő főépületében található éttermet vehetjük igénybe a svédasztalos menü kínálatával. Ebben a gyerekek is megtalálják majd a kedvenceiket, hiszen a gyermeksvédasztalon nem csak a törhetetlen étkészlet, de a kisebbek számára kedvelt és egészséges ételek is felsorakoznak. A menüt illetően a házias ízekre számíthattok, nekem most kifejezetten a kedvencem lett, az a gombás ragu vadrizzsel és persze a húsvéti menü az ünnepre való tekintettel.

Ha már a főépületben jártok, akkor mindenképpen nézzetek be a többszintes labirintus játszóházba, ahol a kicsik levezethetik a fölösleges energiáikat és segítőkész, kedves animátorok vigyáznak szívesen rájuk, míg ti esetleg elmentek bowlingozni a bárba vagy egy masszázsra a wellnessrészlegen.

A wellness szintén izgalmas - szerintem gyerekekkel elkerülhetetlen program - főleg, amikor a lányok meglátták, hogy csúszda is van a gyerekmedencében, nos onnantól minden napunkat itt indítottuk és ki sem szállhattunk letesztelni a két másik nagy medencét.

Nagyon tetszett, hogy a saját apartmanjainknál a lányoknak hatalmas szabad tere volt a játékra és biciklizésre, mindeközben pedig nem kellett aggódnom értük, hiszen szem előtt voltak és biztonságban.  Mivel nagyon szerencsések voltunk az időt illetően, hiszen kellemes meleg tavasz volt ebben a pár napban,  kevés időt töltöttünk a házban és csak estére értünk haza, ahol már csak egy gyors fürdésre és az ágyba bújásra volt energiánk.

Bár bekészítettek nekünk kiságyakat  az én külön kérésemre, hiszen Sári és Dorka idegen helyen általában csak így tudnak aludni, de itt egymást átölelve aludtak a nagy ágyban, olyan mély álomban, hogy öröm volt hallgatni a szuszogásukat.

Hozzánk hasonlóan nagyon sok család kint töltötte a szabadidejét, sokan biciklire ültek, túrázni indultak, pingpongoztak vagy fociztak a nagy homokos pályán. 

A húsvéti időszaknak köszönhetően rengeteg színes programmal készült a park vezetősége, így a lányok színes kavicsokat alkothattak, simogattak nyuszit, etettek kecskéket,  és fejlesztő játékokat próbálhattak ki a Felelős Szülők Iskolája és a Da Vinci Kids játszószobájában.

Az események annyira színesek voltak és olyan sok mindenből válogathattunk, hogy alig tudtuk eldönteni min vegyünk részt, de igyekeztünk olyan dolgokhoz csatlakozni, ami a lányok életkorának és érdeklődésének is megfelelt, de biztos vagyok benne, hogy a kiskamaszok is bőven találtak olyan programot, ami felkeltette az érdeklődésüket, hiszen az üdülő nagyon odafigyel arra, hogy ne csak a kisgyermekes családok érezzék jól magukat, de nagyobbakkal érkezők is.

+tipp: Ha itt szálltok meg mindenképpen próbáljátok ki az üdülő szabadulószobáját, ahol a gyors gondolkodásotokat tesztelhetitek!

Nagyon gyorsan elrepült a három nap, amit a Villaparkban töltöttünk. Az utolsó napunkon szerettünk volna még hazafelé ellátogatni a Gesztesi vár-ba, de a lányok elaludtak az autóban - gondolom a sok-sok izgalmas programnak is köszönhetően - , így hazafelé vettük az irányt és remélem legközelebb, amikor a környéken járunk vagy ismét a Villapark egyik apartmanjában szállunk meg lesz majd alkalmunk megnézni.

Nagyon jól éreztük magunkat és bátran ajánlom minden kisgyermekes szülőnek, akár kisbabával is, hogy próbáljátok ki a Villapark-ot és az apartmanházakat, mert a szállodai látogatásaink után egy nagyon új és friss élmény volt itt vendégeskedni. 

Gondolom sejtitek, hogy két örökmozgó gyerkőc mellett nem sok időnk volt a lustálkodásra, de az aktív pihenést is nagyon élveztük, köszönhetően a színes és érdekes programoknak. Idén arra vágytam, hogy a húsvét a szabadban, élményekben gazdagon teljen a lányok számára és azt hiszem itt tökéletesen sikerült beváltani ezeket a reményeinket.

A KidsOasis-nek köszönhetően nagyon sok új helyen jártunk és izgalmas élményeket gyűjtöttünk, amiért hálás vagyok.  Idén is nagyon színes és kreatív utazó nagykövet csapat gyűlt össze, akiknek a tegnapi napon én mesélhettem az élményeinkről és tapasztalatainkról. A KidsOasis-el viszont koránt sincs vége a közös együttműködésünknek, a jövőben cikkeimmel találkozhattok náluk gyereknevelés és utazás témában.

Az élményeinkről készült videót itt megnézhetitek:


Nektek mi a legfontosabb, ha gyerekekkel indultok pihenni?


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!