Ilyennek álmodtam meg az új otthonunkat / #felújítunk 1. rész

by - január 18, 2019


Bár most még por és törmelék borít mindent a lakásunkban és hallom, ahogy a festőnk együtt dúdol a rádióval, reménykedek benne, hogy hamarosan helyre áll minden. A felújítás - bármilyen izgalmas is látni, ahogy épül, szépül egy tér a lakásban - nem a kedvenc részem. Bevallom őszintén, hogy teljesen le tud hangolni a kosz és felfordulás, a káosz, ami egy-egy felújítás során keletkezik. Mindennek ellenére próbálok teljesen pozitívan állni a dolgokhoz és inkább belevetem magamat a tervezgetésbe, hogy hogyan fogom kialakítani az otthonunk hangulatát. Ebben a bejegyzésben megmutatom nektek, hogy egy-egy teret milyenné szeretnék formálni és remélhetőleg a "Felújítunk" sorozat zárásaként a végeredményt is ilyen izgatottan oszthatom majd meg veletek!


Talán sokakat meglepek majd vele - főleg, akik az előző lakásunk színeit ismerték -, hogy az új lakásunkban mindenhol fehérek lesznek a falak. Persze voltak pillanatok, amikor elbizonytalanodtam ilyen téren, hiszen a hőn szeretett szürke falaink nagyon hiányoznak, de jelenleg a fehér árnyalatot tartjuk a legelőnyösebbnek, főleg a lakás alsó szintjén, ahol alacsonyabb a belmagasság és arra törekszünk, hogy tágasabbnak és fényesebbnek hasson. Arról nem is beszélve, hogy egy fehér falat könnyebb javítani, ha esetleg valami kár érné! :) 

Szerintem a fehér szín izgalmas kihívás jelent, hiszen a berendezésen és a dekoráción fog múlni, hogy mennyire lesz egy tér meleg és barátságos. Viszont ez szerintem egyáltalán nem jelent lehetetlen kihívást! Mutatom is nektek, hogy milyen stílusok és hangulatok ragadtak meg.

Étkező:

Vegyük rögtön az étkezőt, ahol a fehér és szürke színeket szeretném keverni, anyagok tekintetében pedig a természetes fa és a vas hatású dolgok kapnának helyet.

Idővel az ebédlőasztalunkat is szeretnénk lecserélni egy nagyobbra és egy padot valamint "kagyló" formájú székeket tennék mellé. Mivel az asztalunk éppen egy dupla ablak alatt kapott helyet kilátással az udvarra, így ez a kialakítás nem csak praktikus de nagyon hangulatos is lehet. Nagyon szeretek itt üldögélni és nézni a hóesést, miközben kakaót kortyolgatok.

A padlóra  az egész alsó szinten egy nagyon izgalmas, rusztikus hatású parketta fog kerülni hamarosan, amit már nagyon várok, mert szerintem az egész alsó szint hangulatát ez határozza majd meg leginkább.

Az EGLO-nál már beszereztünk a hálószobába egy vas hatású geometrikus formájú lámpaburát, most ezt a formát a lakás több pontján is szeretném megjeleníteni, mint a lenti képen, nagyon tetszik az étkezőasztal feletti elrendezés.




Növényekben nem vagyok otthon ( szegény orchideáim is megsínylették a költözést), de igyekszem majd minél több zöld színt csempészni velük a otthonunkba.

Ha pedig gondolok egy bátrak, akkor az EKKA Dekor kandallója is itt fog helyet kapni, amiben nagy lehetőségek rejlenek szerintem nem csak a téli időszakban, hanem a melegebb hónapokban is megállja a helyét a lakásban.

Konyha:

Egy nőnek a legfontosabb pont talán az egész lakásban a konyha. Én legalábbis kellőképpen meggyászoltam az előző konyhámat, de 

Úgy néz ki, hogy ez alkalommal a voksunkat az IKEA konyhák mellett tesszük le, amelyben a szürke szín és a természetes tölgy fognak szerepet játszani. Az étkezőhöz hasonlóan szeretnék egy kicsit vintage hangulatot csempészni ide is némi modern kiegészítővel megfűszerezve. Azt is szeretném szem előtt tartani, hogy a barátságos, meleg légkört sikerüljön megőrizni, de egy praktikusan és kényelmesen használható tér legyen. 

Nagyon sokat inspirálódok az Instagram-on és a Pinterest-en is a témában és még mindig körvonalazódik, hogy mit is szeretnénk, de kiindulásnak ezek a képek tökéletesek.


Nappali:

A nappalink egy teljesen más elrendezés alapján fog megvalósulni ebben a lakásban és kisebb tér is jut neki, mint korábban, ezért nagy kihívást jelent a számomra a berendezése. Igyekszem majd minél kényelmesebbé és otthonosabbá varázsolni, de azt már most látjuk, hogy a kanapénkat ( ami amúgy is kicsit megviselt a lányok trambulinozásának hála ) le kell cserélnünk egy kisebbre, mert a jelenlegi IKEA FRIHETEN elfoglalja az egész szobát. 

A másik dolog, ami biztosan nem kerül vissza olyan formában, mint a régi lakásunkban, az a könyves sarkom. Egyszerűen nincs hely, ahol ki tudnánk ez alakítani, így a könyveim tárolására egy teljesen új helyet kell találnom. Szerintem ennek az lesz a vége, hogy a könyvtáram elszórva a lakásunkban, külön-külön polcokon kap majd helyet, a nappaliban pedig csak egy részüket pakolom majd ki polcokra.


A lányok kuckója:

Az egyik kedvencem következik, a lányok szobája! Szeretném egy kicsit újragondolni a szobájukat és ezt azzal kezdeném, hogy a kiságyaikat lecseréljük nagy ágyakra. Ezzel kapna egy kicsit nagylányosabb stílust a helyiség. Mivel itt is fehérek lesznek a falak, ezért mindenképpen szeretnék színeket csempészni a szobába, amit képekkel és kiegészítőkkel tervezek elérni. Igyekszem ilyen téren a hazai alkotók munkáit keresni, mert nagyon sok szép holmi közül válogathatunk a magyar piacon.

Mivel nagyobb szobájuk van, így kicsit szabadabban tervezgethetek, így mindenképp szeretnék, az egy kis olvasó és játszósarkot kialakítani, hogy kuckózhassanak. A meglévő bútorokat és kiegészítőket kicsit újragondolva szeretném berendezni a szobájukat. A régi pelenkázójuk például most is helyet fog kapni, de egyfajta éjjeli szekrény funkcióban az ágyukhoz közel és külön polcra kerülnek a játékok és könyvek.

A szobában uralkodó szín most is a rózsaszín lenne egy kis bohém stílussal fűszerezve. A falra pedig bátran mehetnek különleges dekorációk, poszterek, papír virágok, de akár girland is!


A tárolás a gyerekszobában egy fogós kérdés lehet az anyukák számára, erről EBBEN a bejegyzésemben írtam már korábban a blogon.


Háló:

A hálószobánkban most rengeteg hely áll a rendelkezésünkre, így ezeket az üres tereket szeretném ügyesen kihasználni és kicsit csökkenteni a "bálterem" érzést.

A szülői háló nálunk sokszor kietlen hatást kelt a napközbeni kihasználatlansága miatt, ezen most mindenképpen szeretnék változtatni, főleg azért, mert a szoba előnyös adottságai miatt itt tervezek majd videózni és a dolgozószobám is pont a szomszédban van, amiért kényelmes is lenne ez a megoldás.

Már bekészítettem a fotelünket az ablak alá, ami szerintem nagyon hangulatos kis sarkot varázsolt ide, EBBEN a posztban már láthattátok is.

A beépített szekrénynek hála nagyon sok helyünk van a pakolásra és a különleges vintázs burkolatának hála ez a részlet teljesen beleillik a saját stílusunkba. Amikor eljöttünk először megnézni a lakást, ez különösen tetszett nekünk.

Mivel igazi párna és pléd mániás vagyok itt és a nappaliban is megtalálhatóak lesznek szép számmal ezek a darabok, a hálóba szeretnék egy kötött plédet.

A hajópadlóra, amit idővel szeretnénk majd rendbe tetetni pihe-puha szőnyegeket helyeznék az ágy közelébe, hogy reggelente még kellemesebb legyen az ébredés.


Képek forrása: Pinterest


Végül, de nem utolsó sorban ebben a lakásban lett egy dolgozó szobám is, ami gardrób is egyben, de most nagyon szeretem, hogy van egy külön kis zugom. Ebből a helyiségből egy  kis részletet már láthattok is az Instagram oldalamon ITT.

Nagyon szeretem a lakásunk hangulatát, bár még meg kell szoknom, hogy már emeletben is kell gondolkodnom, de ez egyáltalán nem annyira nehéz, mint gondoltam. Bár az alsó szint, ahol a konyha, étkező és nappali kap helyet kihívást jelent berendezés szempontjából, de igyekszem majd a lehető legtöbbet kihozni az adottságokból. A dekorációk beszerzését mindenesetre már elkezdtem! :)

A lakáshoz tartozik még egy háztartási helyiség is, ami kamra és mosókonyha funkciót fog betölteni, ennek kialakításáról külön posztot vagy videót szeretnék majd nektek készíteni.


A blog Facebook oldalán és az Instagram-on időről-időre megosztok veletek apró részleteket az életünkből a lányokkal közös mindennapjainkról, figyeljetek és kövessetek ott is, ha van kedvetek!

Ti hogyan szoktátok dekorálni a lakásotokat?
Van olyan helyiség, amit szeretnétek megújítani?


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Szuper ízlésed van! Kitartás a megvalósításhoz és sok-sok örömöt majd az elkészült álmotok megéléséhez!

    VálaszTörlés
  2. Érdekesek és nagyon jók az ötleteid. Én biztos, hogy megvalósítanám őket. Nekem legjobban a háló őtlet tetszett. Engedd meg, hogy az étkező ötletemet megosszam veled. A Rio art & design oldalán találtam nagyon szuper szürke székeket, amik feldobhatnák a világ szürke színvilágot. http://www.riodesign.hu/asztalok-szekek/dora-nagyobbithato-asztal

    VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!