10 móka nem csak gyereknapra szinte ingyen

by - május 24, 2018

Ebben a bejegyzésben tíz olyan - javarészt már általunk is kipróbált -  ötletet gyűjtöttem össze nektek, ami könnyen megvalósítható otthon, szinte ingyen van, viszont garantáltan jó szórakozás lesz a gyerekeknek és nektek szülőknek is! 


1.Akadálypálya

Nagyon egyszerű, otthoni eszközökből is kivitelezhető játék az akadálypálya. Én székeket szoktam sorban összetolni a lányoknak, amin végigmászhatnak, végül pedig egy asztal alatt kell átbújniuk. Hihetetlen jókat szórakoznak közben és versenyeznek, hogy ki tud gyorsabban végigmenni rajta.

2. Fesd be az egész padlót

Persze nem közvetlenül a parkettát vagy a járólapot kell kipingálni, de háztartási csomagolópapírral vagy újságpapírral lefedett földre szabadon alkothat a gyermeked. Közösen is nyomdázhattok a kezeitekkel vagy a lábaitokkal, biztos vagyok benne, hogy élvezni fogjátok és szuper remekművek születnek majd!

3. Sárcsolya

Talán ez a legpiszkosabb móka, de a nevetés és a vidámság garantáltan nem marad el! A kivitelezése roppant egyszerű: Engedd saraskodni a gyermekedet! Sőt! Csinálj neki egy nagy dagonyát, amiben játszhat. Adj rá olyan ruhát, amit nem sajnálsz, ha a játék után esetleg lehetetlenség lenne kimosni és hajrá sárcsolya! (Ami majdnem olyan, mint a pocsolya, csak koszosabb!)

+ tipp: Erkélyen is megvalósítható ez a kaland, nagy lavórban vagy kinőtt babakádban homok és víz összekeverésével tökéletes lesz!

4. Lufit az egész lakásba

Azt mindig is tudtam, hogy a gyerekek szeretik a lufikat, de egy egész szobányi lufitól garantáltan kiugranak majd a bőrükből. Pár száz forintért kaphatsz egy csomagnyit lufit, amivel, ha megtöltöd meglepetésként a szobát, nagy örömet okozhatsz vele a gyermekednek!

5. Palacsinta reggelire

Annyira élveztem, amikor nagymamám különleges finomságokat készített nekünk a nap bármely szakában. A lányok nagyon szeretik a palacsintát (van olyan gyerek, aki nem?!), így gyereknapon meglepem őket azzal, hogy már a reggelinél pár kakaós darab fogja őket várni a tányérjukon. Néha az aprónak tűnő dolgokkal is óriási örömet lehet okozni.

6. Piknikezés

Szintén különleges élmény lehet egy szabadban eltöltött tízórai vagy uzsonnázás. Készíthettek mini szendvicseket és szörpöt, valamint csomagoljatok még valami olyan finomságot is, ami a gyerkőcötök kedvence. Ezután nem kell más csak egy pléd és irány piknik!

7. Közös sütés-főzés

Sokszor bevonom a lányokat a konyhai teendőkbe, de határozottan azokat a pillanatokat élvezik a legjobban, amikor az ételek és sütik elkészítését csinálhatják velem. Legutóbb muffint sütöttünk közösen, amit nagyon élveztek, hiszen kimérhették egyedül a cukrot és adagolhatták a hozzávalókat. Minden gyerek szeret felnőttes dolgokkal foglalkozni és segíteni, így biztos vagyok benne, hogy ezt a programot is élvezni fogják.

8. Bunki készítés

Ugye ti is építettetek régen a fotelek és plédek segítségével sátrakat és bunkikat, amiben elrejtőzhettetek a szüleitek elől vagy titkos dolgokkal foglalkozhattatok benne? Mi is gyakran építünk a lányoknak hasonlót és tesszük különlegessé égősorokkal/ gömbökkel vagy párnákkal varázsoljuk kényelmessé. 

+tipp: Én egy nagyobb létrát szoktam pléddel lefedni, amiből szuper sátrat lehet így készíteni. 

9. Papírsárkány reptetés

Az egyik legemlékezetesebb gyerekkori képem sárkányreptetés közben készült rólam, ahol hatalmas vigyorral pózolok a képeken. A sárkány reptetés olyan különleges és lebilincselő dolog, ami minden gyereket elvarázsol. Próbáljátok ki mindenképpen! 

+tipp:Boltban is megvásárolhatjátok a sárkányt, de el is készíthetitek ÍGY.

10. Az örök buborékok

Ki ne ismerné a buborékfújás varázsát, ami mindig elbűvöli a gyerekeket. A lányok általában kergetik őket és azt játsszák, hogy ki tud minél többet elkapni. Buborékfújót pár száz forintért kapni a boltokban, de saját kezűleg is elkészíthető ÍGY,  


Még több szuper, otthon is kivitelezhető játékot Pinterest-en ITT találtok! 


Jó szórakozást kívánok nektek!


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!