5+1 kedvenc gyerekkönyvünk

by - február 09, 2018

Nagyon szeretek olvasni és szeretném, ha  Dorka és Sára is megszeretné az olvasást és azt a varázslatos világot, amit a könyvek adni tudnak. Ebben a bejegyzésben öt kedvenc kötetünket gyűjtöttem össze, amit szeretnék megmutatni nektek.


1. Julia DonaldsonMalacbújócska - Tölgyerdő meséi

Ajándékba kapták a lányok ezt a könyvet, ami nem csak azért lett nagy kedvenc nálunk, mert vicces, aranyos és gyorsan olvasható, így szinte kívülről fújják, hogy mi fog történni a következő oldalon, de a nyitogatható füleknek köszönhetően még izgalmasabb megkeresni a  bújócskázó kisállatokat. Praktikus mérete miatt ez a könyv folyton az autóban vagy a táskámban utazik velünk, ha megyünk valahová.


Az előző kötethez hasonlóan ez is nagyon interaktív könyvecske, hiszen tologatható és húzogatható lapjainak köszönhetően izgalmassá teszi a lapozgatást. A lányok nagyon szeretik a szép színes lapokat nézegetni és elmesélni, hogy miket látnak a képeken.

3. Ian Whybrow: Itt a Csikimanó!


Talán az egyik legmókásabb könyv, amit eddig olvastunk. Hihetetlenül vicces szövegekkel, mókás karakterekkel, nyitható ablakokkal és egy bujkáló Csikimanóval, akit ha a gyerekek megtalálnak, biztosan nem marad el a kacagás!  A szerző páros bármelyik könyve jó választás lehet, a gyerekek egészen biztos imádni fogják!


4. Bartos Erika: Hoppla meséi - Vendégségben Pécs városában

Nagyon szeretjük ezt a könyvet nézegetni és olvasni, mert nagyon szép színes rajzok vannak benne, az aranyos szereplőket pedig nagyon hamar megkedvelték a lányok. Hoppla és barátai Pécsre igyekeznek a béka pár esküvőjére, miközben nem csak izgalmas kalandokba keverednek, de a város nevezetességeit is megismerik.

5. Ha eljő a karácsony

A megszületésükkor kapták a lányok ezt a könyvet a nagymamájuktól, és tavaly karácsonykor már ebből olvastunk nekik az ünnepre készülődés közben. A lapokat felnyitva egy csoda világ tárul a gyerekek elé a háromdimenziós képeknek köszönhetően, amelyeken végig követhetik kis veresekkel fűszerezve, hogyan hozza az ajándékokat a Mikulás.


+1: Füzesi Zsuzsa: Mondókáskönyv: 

Ez egy igazi régiségnek számító kötet, amit még anyukámtól kértem kölcsön, hogy olvashassak belőle Sárának és Dorkának. A rövid mondókák és a gyönyörű illusztrációk miatt remek kezdés volt  a meseolvasáshoz és a rövid versikék megismeréséhez, amiket szívesen utánoztak utánam, miközben olvasgattuk a könyvet.


Nektek van kedvenc gyerekkönyvetek?

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!