Tüll szoknya és tornacipő / Magyar alkotók 3. /

by - augusztus 15, 2017

Sziasztok!

A mai bejegyzésben két hazai alkotót is szeretnék bemutatni Nektek, akik közel kerültek a szívemhez az elmúlt időszakban. Nem titkolt izgalommal vártam ennek a fotósorozatnak és bejegyzésnek az elkészülését, mivel a nyár egyik abszolút kedvenc szerzeménye is szerepel benne, ami nem más, mint (gondolom mostanra már kitaláltátok) a rózsás tüll szoknya, amiért az egyik anya napomon -  a Ti biztatásotok hatására is - visszarohantam a boltba és azóta is boldog tulajdonosaként viselem.

 


Az első hazai alkotó, akit szeretnék bemutatni nektek, apró csodákat készít. A mirc  ékszerekre (Facebook: ITT) egy adok-veszek csoportban figyeltem fel és nagyon megtetszettek az apró medállal díszített, színes karkötők. Tudom, hogy ezek az ékszerek most nagy divatjukat élik és bevallom nem lehet nekik ellenállni, amikor olyan szépek és visszafogottak, még akkor is, ha az ember lánya többet is visel belőlük a karján.  Mirával, a mirc megálmodójával és készítőjével sokat beszélgettünk az ékszerkészítésről, a hozzájuk fűződő kapcsolatról és arról, hogy egy-egy kiegészítő milyen nagy jelentőséggel bírhat a gazdája szemében. Az ékszerek mindegyike gondos munkával készül, gyönyörű csomagolásban érkezik és alkotójuk törekszik arra, hogy ne csak egy kiegészítő, hanem egy történet, egy különleges alkalom képviselői is legyenek az ékszerei.

 
Honnan kapta a mirc a nevét?


A mirc a becenevem,a családom és a barátaim hívnak így. Gondoltam jó ómen, ha azokat, amiket készítek egy olyan névvel adom tovább, ami kedves, becéző, szeretetből jövő.


Honnan fakad az ékszerkészítés szeretete?

Az ékszerkészítés gyerekkori szerelem. Kb. 10 éves voltam, amikor kitaláltam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Persze jöttem-mentem tanultam, voltak mellékutak, de mindig tudtam ,hogy ez az, amit akarok, ez vagyok én. Aztán összeszedtem a bátorságom és belevágtam. Persze nem menne,ha nem támogat a családom és a barátaim.


Hol, milyen környezetben alkotsz?

A környezet...Balaton part.A világ egyik legszebb,legnyugodtabb helye.Kevés jobb helyet tudnék elképzelni. Remélem át tudom adni azt amit nekem jelentenek az ékszerek. Szeretném ha mindenkinek örömet tudnék okozni aki viseli őket. A következő darabok, minták már fogalmazódnak. Hamarosan kézzelfoghatóak lesznek.



Különösen szeretem ezeket a darabokat, mert míg a szívek a készítőről és egy új ismeretségről mesélnek nekem, úgy a hőlégballon engem képvisel a történetben, mégpedig a szabadságot és a szárnyalást valamint az elengedést szimbolizálva számomra. 


A második hazai alkotó, akit szeretném, ha megismernétek, szintén kiegészítőket készít, mégpedig táskákat. A legutóbbi Live adásban (vasárnaponként 21:00-kor az Instagram-on találkozhattok élőben velem), már bemutattam a Firen (Instagram: ITT) táskámat, amit vétek lett volna ebből az összeállításból kihagyni. Az egyedi tervezésű táskákba már jó pár hónapja szerelmes voltam már, mikor végre eljutottam odáig, hogy megkérdezzem Irént készítene-e nekem egyet, amibe Ő - nagy örömömre -  készségesen bele is egyezett. Ezután jöttek az egyeztetések, hogy milyen legyen a megálmodott táska és mire eldöntöttük, hogy mit szeretnék, milyen anyagból és színből, megszületett ennek a táskának a testvére, amiről én azonnal tudtam, hogy kell nekem. Így készült el az én darabom, rosegold bőr és szürke vászon kombinációval, ami tökéletesen megfelel az ízlésemnek és stílusomnak. A táskáról az egyedisége mellett még az szokott az eszembe jutni, hogy "van benne anyag", ami még inkább azt erősíti bennem, hogy sok-sok szeretettel és odafigyeléssel készült. Nagyon szeretem viselni, belül olyan Mary Poppins-osan minden belefér és kis zsebek is segítik a pakolászást. Biztos vagyok benne, hogy nagyon hosszú és elégedett kapcsolat lesz a miénk a Firen táskával. 




Outfit:

Farmer kabát - Pimkie
Fehér trikó -  H&M
Tüll szoknya - Mohito
Tornacipő - Converse
Ékszerek - Mirc
Táska - Firen


A képekért most is köszönet a Sunny Photo-nak!


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

10 megjegyzés

  1. Nagyon jó képek lettek.:)
    Nagyon csinos vagy.
    A szoknya tényleg jó, nekem is tetszik.:)
    Én is szívesen csinálnék a blogomra outfit cikkeket, de sajnos a képek sosem sikerülnek.:(
    Várom a további cikkeid, puszi :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó képek lettek.:)
    Csinos vagy.:)
    Én is szeretnék csinálni a blogomra ilyen outfit cikket, de sajnos a képek sosem jönnek össze. :(
    Várom a további cikkeid, puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Dzseni! Mióta együtt dolgozok egy fotóssal könnyebb összehozni az ilyen bejegyzéseket. Nagy segítséget jelent.

      Törlés
  3. Nagyon szuper az a szoknya, és az egész szett is. Csinos vagy! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is nézegettem ezejet a karkötőket, de mit tapasztalsz, meddug birja, meddig él? Hiszen végülis cérna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem rég óta vannak nálam, de eddig semmi probléma nincs velük. A medálok ezüstből készültek, így azok strapabíróak.

      Törlés
    2. Azt tudom. Inkább a cérna része aggaszt.

      Törlés
    3. Kedves Zsuzsa!

      Továbbítom neked a készítő üzenetét:
      Kedves Zsuzsa!akril fonal,tehát elég strapabíró.De ha rendeltetés szerű használat esetén is elszakadna,akkor minden további költség nélkül kicserélem fél éven belül szívesen a fonalat.üdvözlettel Mirc

      Törlés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!