Gyerekekkel nyaralni? Csináljuk jól, jó helyen!

by - augusztus 06, 2019

Lassan végéhez közeledik a nyár és mi számtalan élményt gyűjtöttünk a lányokkal, főleg a közös programok és a nyaralásunk alkalmával. Hogy mindig olyanok voltak ezek az élménygyűjtős alkalmak, amilyennek megálmodtuk? Nos, nem állítanám teljesen magabiztosan, hiszen akadtak nehézségek, kihívások és olykor fáradtabbak voltunk egy-egy közös program után, de még így is bátran ki merem jelenteni, hogy gyerekekkel nyaralni vagy utazni izgalmas és színes! De még mennyire!


Na nem mondom, hogy a úszógumikkal és strandholmikkal felszerelt lejutások közepette  -, amit néha nehezebb kivitelezni, mint elsajátítani a konfitálás művészetét - nem ábrándoztam könnyed napozásokról egy könyvvel és frissítővel a kezemben, de a kikapcsolódás  - valljuk be - teljesen más értelmet nyer, mikor gyermekeink születnek.  És  bár egy percig sem "nyugtonülős" pillanatokkal van tele, de ennek ellenére az aktív kikapcsolódás is lehet mindenki számára öröm!

Nemrégiben Tiszakécskén voltunk a Barack Thermal Resort -ban a lányokkal egy mini nyaraláson. A Tisza partján fekvő nyugodt település másfél órányi autóútra van a fővárostól, ami a gyerekek alvás ideje alatt könnyen megközelíthető autópályán. A korábbi évek közös kiruccanásai alapján már tudjuk, hogy számunkra három nap éppen ideális a kikapcsolódásra és ennyi idő alatt mindeki jól tudja magát érezni.

+tipp: Ha a ti gyerkőcötök is elveszíti olykor a türelmét utazás közben ITT egy korábbi bejegyzésemben találtok ötleteket arra, hogyan tehető izgalmasabbá az autóút. 

Mivel már harmadik alkalommal vendégeskedtem a Barackban, ez alkalommal is kíváncsian vártam, hogy vajon milyen lesz a lányokkal visszatérni. Az elmúlt alkalmakkor, amikor Tomival kettesben vagy az Anyanass-os anyukákkal jártunk itt, merőben más volt a program, mint most, amikor két örökmozgót kellett lefoglalnunk. 

Kellemes meglepetés volt, hogy a hotel, ami a hűvösebb évzsakokban a kettesben megszökős hétvégék színtere, nyáron gyerek és szülő paradicsommá változik, színes programokkal és lehetőséggel gondoskodva arról, hogy kicsik és nagyon is jól érezhessék magukat. 

Ami nálam mindig nagy kérdés, ha szállodában szállunk meg, hogy hogyan fogjuk tudni altatni a lányokat? Mivel mi nem alszunk együtt velük és zavarja is őket, ha az elalvásuk ideje alatt egy légtérben vagyunk, ezért volt már olyan, hogy a szoba előtt várakoztunk míg elaludtak, aztán visszasettenkedtünk és halálos csendben próbáltuk elfoglalni magunkat. Itt viszont nem volt ilyen kihívás, hiszen a családi szobához a káddal felszerelt fürdőszobán és a franciaágyas szülői lakrészen kívül még egy külön szoba is tartozik, ahol két kényelmes ágy várja a gyerekeket, amit persze a lányok azonnal le is foglaltak és nagyon élvezték, hogy nekik is külön lakrészük van. Gondolhatjátok mit szóltak, amikor észrevették az ágyakra készített gyerek köntösöket és a bekészített ajándékokat is!  

+tipp: Babákkal és kisebb gyerkőcökkel érkezőknek a szálloda rcepcióján örömmel segítenek a babakád, kiságy, fellépő vagy wc szűkítő bekészítésében, hogy még kényelmesebb legyen az ott tartózkodás.


Gyerekekkel már teljesen más kikapcsolódási formákat keres az ember, mint kettesben, hiszen teljesen megváltoznak a prioritások és szerintem sokan tudjuk, hogy a kicsik mellett egész nap nincs megállás, folyton pörögnek és  mindig történnie kell valaminek. Éppen ezért a szülőknek nagy könnyebbség, ha a szálloda rendelkezik olyan helyszínekkel és programokkal, ahol a gyerekek sokat virgonckodhatnak (és jól lefáradhatnak estére), miközben mi szülők egy-egy lopott pillanatban válthatunk pár szót egymással vagy netalántán belelapozhatunk a legújabb könyvünkbe, amit - teljesen naívan - azért készítettünk be a táskánkba, hátha akad egy kis szabadidőnk.

A Barack Hotel-ban a beltéri medencékből kettő is kisgyermekek számára alkalmas a pancsolásra, kültéren pedig a meleg termál víznek köszönhetően, úszógumival hűvösebb időben is bátran tartózkodhatnak. Mindemmellett két beltéri játszóház (egy a szállodában, egy pedig a medencék fölötti galérián), egy szabadtéri játszótér, napközben ugrálóvár és animációs programok várják a gyerekeket. A nagyobbaknak a srtandröplabda és  foci pálya gondoskodik a szórakozásról.

Mindezek mellett a szálodda a nyári hétvégéken változatos programsorozattal készül a vendégek számára, medencés disco-val, koncertekkel és táncos bemutatókkal.


Az étkezéseink felértek egy-egy gasztronóimai kalanddal és nem csak azért, mert finomabbnál-finomabb ételeket kóstoltunk ez alkalommal is, hanem azért, mert a lányok két fogás közben vagy az asztal alól kerültek elő vagy táncot lejtettek a vacsoránál az élőzenére. Ismerős helyzet? Ez alkalommal próbáltunk lazítani és engedtük, hogy a lányok kicsit szabadabban mozogjanak az evés után.

Szülőkként talán nem kell kihangsúlyoznom annak fontosságát, hogy milyen megnyugtató, amikor egy-egy aktívabb gyerkőc miatt nem néznek ránk ferde szemmel az étteremben vagy a szálloda területén, hanem nagyon kedvesen és figyelmesen fogadja a személyzet az örökmozgó kicsiket.  

A menü szintén egy kérdéses pont lehet, ha gyerekekkel indultok nyaralni. Vajon lesz e olyan ennivaló az étlapon vagy a svédasztalos kínálatban, amit a kicsik is szívesen fogyasztanak majd? A jó hír, hogy egyre több szálloda így a Barack Hotel is odafigyel már arra, hogy legyen a gyermekek számára egészséges és közkedvelt ennivaló is a kínálatban és igyekeznek a közkedvelt gyermekétek mellett egészsges falatokkal is készülni, mint a borsófőzelék. 

Vacsora után talán a legrövidebb altatási ceremóniát adtuk elő, amit lehetett, mert a lányok leragadó szemekkel küldtek ki minket a szobájukból, hogy ideje aludniuk, hiszen nem lesz energiájuk a másnapi programokhoz. Mondanom sem kell, hogy szinte örömtáncot jártunk, hogy miénk az egész éjszaka, majd bedőltünk az ágyunkba!


Érdemes a szállodán kívül is felfedeznetek a környéket, hiszen a Tisza partja itt nagyon szép és a közelben egy homokos szabadstrand és korszerű játszótér is várja a családokat nem messze a szállodától, amit érdemes megnéznetek, ha arra jártok. 

Őszintén bevallom, jó pár alkalommal előfordult, hogy a közös családi nyaralásaink nem úgy sültek el, ahogy terveztük, mert sokszor túlgondtunk és túlstresszeltünk egy-egy helyzetet. Vannak szülői ábrándképek, amelyek a fejünkben élnek a tökéletes családi nyaralásokról, de az-az igazság, hogy ezek sokszor meg sem közelítik a valóságot. Ennek ellenére a gyerekekkel közös nyaralás lehet nagyszerű és nem kell arról szólnia, hogy 

5 tippem a stresszmentes kikapcsolódásért:

  • Ne legyenek elvárásaitok azzal kapcsolatosan, hogy milyennek kell lennie egy tökéletes nyaralásnak. Csak élvezzétek a közös időt együtt és gyújtsetek sok-sok élményt!
  • Bár gyerekek mellett kevesebb lesz a nyugodt ráérős pillanat, próbáljatok kihasználni néhány lopott percet, hogy kettesben lehessetek, ilyen például az esti fektetés utáni időszak, ha nem vagytok még annyira fáradtak, hogy bezuhantok az ágyba, beszélgessetek és legyetek egy kicsit együtt villanyoltás előtt.
  • Osszátok be egymás között a gyerekek felügyeletét, így egy nappali alvásidőben vagy, amikor jól eljátszanak a játszóházban felváltva elmehettek szaunázni vagy egy kényeztető masszázsra. 
  • Tegyétek egy kicsit félre az otthoni menetrendet. Nem baj, ha fél órát csúszik az alvás és kicsit tovább fent vannak a gyerekek, hiszen a nyaralás alatt lazíthattok egy kicsit a szabályokon.
  • Csatlakozzatok a programokhoz. Egy közös rajzolás, kőfestés vagy táncverseny nagyszerű móka lehet, még akkor is, ha eleinte kicsit nehezebben engedtek fel a hasonló programokon.
  • Lazítsatok! Főleg rátok szülőkre igaz ez! Saját példámból tudom, hogy egy-egy nyaralást vagy programot az én anyai szorongásom tud a legjobban elrontani. Engedjetek a gyeplőn és higyjétek el, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, nem hagytatok otthon semmit és csak annak van ott az ideje, hogy jól érezzétek magatokat!

A nyaralásunkról egy mini videó is készült, amit ITT megnézhettek:





Bár a Barack nincs regisztrálva a családbarát szállások listáján, de szerintem a színes programokkal és szolgáltatásokkal a főszezonban és kiemelt időszakokban nagyon is megállja a helyét a családbarát szállások között, így gyerekekkel is ugyanolyan kényelmes és szórakoztató náluk vendégeskedni, akárcsak kettesben. 

Nálatok hogyan sülnek el a közös családi nyaralások?

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!




You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!