Gyereknapra ajándékozz élményt a karantén után!

by - május 29, 2020

Egy bükkben rejtőző kis faluban nőttem fel. A természet közelsége annyira megszokott volt a számomra, mint a reggelente a buszunk előtt haladó tehéncsorda látványa, amikor iskolába indultunk. Már csak most, édeasanyaként jöttem rá, hogy a szüleim  - talán tudtukon kívül -milyen sok élményt adtak nekem azzal, hogy falun éltünk, ahol a frissen fejt tehéntejért jártunk esténként és a róka, mezei nyúl, vaddisznó néha még őzek is vendégek voltak a kertünkben. 

Bár nekem teljesen természetes a falusi élet, ezzel együtt az állatok szeretete és közelsége, arról könnyen megfeledkezem olykor, hogy a gyermekeim a főváros mellett egy falusias kisvárosban cseperedve, nem találkoznak minden nap ezekkel az élményekkel. Nem tudják pontosan - csak ez elmondásaink alapján - , hogy honnan is érkezik pontosan a tehéntej, milyen puha a pár napos kiscsibék pihéje és a szarvasoknak, bár hatalmas agancsaik vannak, egyáltalán nem kell tőlük tartani.

Mivel igyekszünk minél több "falusias" élményt adni a gyermekeinknek, így számunkra nem is volt kérdéses, hogy a karatnén végén hol szeretnénk ismét teleszívni magunkat élményekkel és némi friss szalma illattal.  A Kosdon található RoBirtok-on!

Kosd nem messze a fővásortól, fenyővel és pipacsmezőkkel tarkított dombokkal körbevett csendes kis község, melynek határában tavaly nyitotta meg kapuit családi szerelem vállalkozásként a RoBirtok

Elfogultság nélkül állítom, hogy egy fél nap a birtokon felér egy lelki kisimulással, mert élményekről, programokról, finom házias ízekről és családias hangulatról bőven gondoskodnak a házigazdák.

A RoBirtok -on a gyerekek testközelből kóstólhatják meg milyen a frissen fejt tehéntej, akár ki is próbálhatják magukat ebben a folyamatban, etethetnek szarvasokat, simogathatnak pár napos kisnyuszikat  vagy csincsillákat és sétáltathatják a birtok népszerű alpakkáit Sérót és Elenát! Bekapcsolódhatnak az állatok etetésébe és ellátásába, így megismerhetik őket testközelből, ami szerintem egy gyerek számára hatalmas élmény és közelebb kerülhetnek az állatokhoz.



Ha végigsimogattátok és megkínáltátok eleséggel az összes állatot, akkor a birtok tetején található játszótéren kapcsolódhatnak ki a legkisebbek, ahol a kötélpálya szerintem minden kicsit le fog venni a lábáról! Akárcsak a szénában ugrálás az erre kialakított játszórészen, ahonnan tetőtől talpig szénaszálakkal, de végtelenül boldogan bukkan elő minden gyerek.


Ha a játékban elfáradnátok, akkor leülhettek a kézműves programok egyikére, amelyekről mindig gondoskodnak a tulajdonosok, legyen szó rajzolásról, gipszfestésről vagy vidám ajtódísz készítésről.

Ha megéheznétek az ebéden sem kell törni a fejeteket, hiszen ínycsinkalndó kemencés és bográcsos ételekkel várnak, mint egy jó házipörkölt, túrós batyu vagy kemencés lepény. A finom falatokat házi szörpökkel ölblíthetitek le, amit kérhettek újrapohárban is. Ha pedig valami finomságra vágynátok, akkor a felnőttek csemegézhetnek a házi sajtokból a kicsik pedig odáig lesznek az állatos muffinokért.

Az ebédetekért fa tallérokkal fizethettek, amit a belépők mellett vásárolhattok meg a bejáratnál, így a gyerekek is kipróbálhatják könnyedén, milyen élmény fizetni.

A RoBirtok abszolút gyermek és családbarát hely, ahol a kicsik mellett a legkisebbekre és anyukákra is gondoltak, így nagyon kellemes élmény, hogy a pelenkázó helyiségben pelenkák, törlőkendő és popsikenőcs is be lett készítve, valamint egy szék arra az esetre, ha szeretnénk elvonultan megetetni a babánkat.


A birtokon zsúrok rendezésére is van lehetőség, el tudom képezelni, hogy a lányoknak egyszer itt, a zsúrházban rendezünk egy rendkívüli szülinapi bulit, amiért szerintem minden barátjuk odáig lenne. Ha pedig családként, akár több napot is szívesen eltöltenétek a birtokon, kibérelhetitek az apartmanházat, ahol benneteket a gyönyörű kilátás és finom ízek mellett egy különleges dézsa fürdő fog teljesen lenyűgözni, a gyerekeket pedig a z, hogy a speciális üvegpadlónak köszönhetően a nap 24 órájában figyelhetik mit csinál a kedvenc kisállatuk.

A napot végül a lányok lovaglással és lovas kocsikázással zártuk. Sárinak és Dorkának már régóta hőn áhított vágya volt, hogy lovagolhassanak, s bár mesebeli unikornist nem tudtam nekik varázsolni, de a főhős pacit Reményt, azóta a szívükbe zárták és sokszor emlegetik az élénybeszámolóikban. Így a következő álom és részemről kihívás is megfogalmazódott már, hiszen szeretnének megtanulni lovagolni és vágtázni!


Ez volt az első kirándulásunk immár öt tagú családként és nagyszerű élményekkel tértünk haza. Míg a lányok feldezték a RoBirtok minden zegét és zugát az ott lakó állatokkal együtt, Zsombor kényelmesen aludt a hordozókendőben. Délben teletömtük a hasunkat mindenféle finomsággal a szabad levegőn és arról sóhajtoztunk tele hassal, ha legközelebb költözésre adjuk a fejünket, csakis ide jövünk, hogy ne csak a friss levegőt és gyönyörű tájat szívhassuk magunkba, de a birtokhoz is olyan közel legyünk, hogy csak át kelljen "ugranunk" az élményekért!

ui.: Édesanyaként szeretném megköszönni a RoBirtok-nak, hogy miután hazaértünk, nem csak mi fáradtunk el jólesően, de a két örökmozgó négy és fél évesünknek is sikerült annyi élményt begyűjtenie, hogy régóta először este nyolckor már teljesen csendes volt a gyerekszoba!


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!