10 dolog, amire érdemes odafigyelnetek, ha strandolni mentek gyerekekkel! + Pakolós lista

by - augusztus 02, 2019

Ha élményekkel teli pancsolásra vágyunk, akkor bepakolunk, bepattanunk az autóba és irány az Aqua World élményfürdő ami nem csak a lányok kedvenc helye, de mi szülőkként is nagyon élvezzük minden alkalommal, ha ellátogatunk ide. Az aktív kikapcsolódási lehetőségek nagyszerűek, felnőttek számára is nagyon szuper élmény nyújt.

A belső gyerek medence szerintem az eddigi legjobb, amit próbáltunk a lányokkal, lassan mélyül, de csak éppen annyira, hogy az én három és fél éves kislányaim is teljesen biztosan tudnak közlekedni a legmélyebb pontján is. A medencében a négy izgalmas csúszda ( 2 a kisebb gyermekek és 2 a nagyobb gyerkőcök számára) és a gomba vízesések miatt egy fél napon keresztül is nagyon élvezhető, ha szülőkként itt kell letáboroznunk a gyerekekkel.

A külső tér nemrég megújúlt és egy vízes játszótér is helyet kapott odakint, ami nagyon vicces és nem csak a gyerekek számára nyújt remek szórakozást, hanem mi felnőttek is nagyon élveztük a vizes kapukon való átszaladást.

A külső és belső medencék száma és nagysága szerintem minden korosztálynak megfelelő, a babákkal a totyogókkal és a kiskamaszokkal is meg lehet találni az ideális csobbanási helyszínt.

A strand nagyon tiszta, a belső medence mellett külön gyermekek számára kialakított mosdó is található, ami nagyon praktikus és kényelmes a kisgyermekes szülők számára. Szintén bent egy játszóház is helyet kapott, ahol a kicsik megszáradhatnak játék közben, itt egy elparavánozott baba-mama helyiségbe is van lehetőségetek elvonulni a szoptatáshoz, altatáshoz, melyek nagyon megkönnyítik a felhőtlen kikapcsolódást egészen picikkel együtt is.

Nemrégiben meghívást kaptunk az Aqua World-től, hogy töltsünk el náluk egy napot és mivel amúgy is nagyon szeretjük a helyet, ezért örömmel mondtam iget a meghívásra. Ebben a bejegyzésben pedig megosztok veletek néhány olyan hasznos dolgot, amire érdemes odafigyelni, ha gyerekekkel strandolni indultok.


1. Elő a karúszókkal!

Bármilyen megterhelő művelet olykor lejutni a strandra az összes felszereléssel plusz az úszógumikkal együtt,  ha egy igazi vizicsibe a gyermeked, akkor bizony nagyon fontos kelléke lesz a pancsolásotoknak. Úszógumit már egészen pici kortól kezdve tudtok használni, hiszen léteznek olyanok, amelyekben a baba biztonságosan ülve élvezheti a lebegést a vízen, míg a karúszók, szörfdeszkák már a nagyobb gyerkőcök biztonságos pancsolását segíti. Próbáljatok ki párat, hogy megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbbet.

+saját élmény: Nálunk az abszolút befutó két dinoszauroszos úszógumi lett, amelyek minden nyári vízes kalandhoz velünk tartanak, ezekkel a lányok biztonságban pancsolhatnak a medencékben.

2. Ismerjétek meg a vizet!

A lányokkal már egészen pici korukban megismertettük az úszást és a vizi örömöket, így elég korán kiakalult a barátság a gyerekek és a víz között. Bár az úszást időközben abbahagytuk, Sári és Dorka a mai napig nagyon magabiztosan közlekednek és mára már merülni is mernek a strandolás közben. Ha a gyermekünk tud úszni és arra is megtanítjuk, hogyan tud biztonságosan játszani a vízben, akkor felszabadultabban élvezhetik a pancsolást.


3. Tarsd rajta a szemed!

Megbizonyosodtál róla, hogy gyerkőcöd biztonságban és vidáman játszik a vízben, de ne hagyd szem elől veszni. Ha nagyobb gyerekről van szó, akkor beszéljétek meg hogy melyik medence vagy csúszda környékén találjátok meg egymást, a kicsik mellett pedig maradj mindig pár lépés távolságban, még akkor is, ha már önállóan szeretnék kipróbálni a vízi mókát. 

Amire figyelj oda! A szabadtéri strandoknál a víz hirtelen mélyülhet, illetve előfordulhatnak gödrök, ahol megemelkedhet a víz . Figyeljetek oda egymásra és legyetek egymás mellett!

+tipp: A kisebbekre bátran adjatok a telefonszámotokkal, nevetekkel ellátott karszalagot vagy karkötőt, ha véletlenül nem találnának vissza hozzátok vagy elkalandoznak ezek segítségével könnyen kérhetnek tőletek segítséget.

4. Vigyázat, csúszás veszély!

Szerintem nagyon sokan tudjuk, hogy a kicsik mennyire fel tudnak pörögni, ha meglátják a strandot és a csúszdákat. Ilyenkor hihetetlenül izgatottak lesznek érthető módon és alig várják, hogy végre belevessék magukat a kalandokba. Ilyenkor jól jön egy csúszásgátlós lábbeli, ami garantálja hogy a vízes kövön esés nélkül futkározhatnak.

5. Tisztázzuk a szabályokat!

Pont a nagy izgalom miatt a gyerekek hajlamosak arra, hogy meggondolatlanul vessék magukat a vízbe, de mindenképpen tisztázzátok a csobbanás előtt, hogy milyen szabályokat kell betartaniuk a gyerekeknek. Ha a nagyoknak engeditek, hogy szabadon játszanak, beszéljétek meg, hogy mikor kell visszaérniük a helyre, ahová letelepedtetek, a kicsiknek pedig nagyon fontos tudniuk, hogy meddig mehetnek be a vízbe és a segítségetekkel használhaják a csúszdát, ha még nem elég önállóak ehhez vagy a medence nem teszi lehetővé, hogy egyedül pancsoljanak.

A csúszda és vízi parkokban figyejetek oda, hogy az élménymedencéket hány éves kortól és magasságtól használhatják a gyerekek, illetve azt is fel szokták tűntetni, hogy a csúszdák milyen nehézségüek, ebből következtethettek arra, hogy mennyire gyors vagy sötét, ezt pedig érdemes szem előtt tartani bizonytalanabb gyerekek esetében. Fontos betartani ezeket a biztonsági szabályokat, hiszen fontos a biztonságotok megóvásának érdekében.


6. Figyelj a napra!

Ha szabadtéri strandon, vízparton fürdőztök, figyeljetek a napsugarakra is, hiszen mindamellett, hogy szép barna bőrt tud varázsolni az egész napos móka fájdalmasan is véget érhet, ha leégtek vagy napszúrást kaptok. Használjatok kalapot, kendőt és napvédő krémet. A gyermekek védelmére fokozottan figyeljetek oda és ne feledkezzetek meg a folyadékbevitelről sem a melegben!

7. Fürdőpelust fel!

Nagyon jó móka nyáron fürdőruhában és nadrágban pancsolni, de figyeljetek oda, hogy a még nem szobatiszta vagy éppen tanuló félben lévő gyerkőcötökre adjatok fürdőpelenkát. Nem csak a saját gyermekeitek egészségére érdemes vigyázni a strandokon, de máséra is és egy véletlen baleset bizony elronthatja a kikapcsolódást.

8. Mi, merre van?

A megérkezésetekkor nem árt feltérképezni, hogy merre találjátok a mosdót, az elsősegélynyújtó helyet és azt is érdemes megnéznetek, hogy hol találjátok az úszómestereket, ha bármilyen kérdéssel vagy problémával fordulnátok hozzájuk.

+tipp: Kisebb sérülések esetére készíthettek be sebtapaszt vagy sebkezelő krémet is, amivel egy horzsolást esetleg azonnal kezelni tudtok a helyszínen.

9. Mókára fel!

Végezetül pedig nem tudok mást csak nagyon jó szórakozást kívánni nektek! Pancsoljatok sokat együtt és gyűjtsetek sok-sok közös élményt együtt. Ha odafigyeltek a fentebb javasoltakra és felkészülten érkeztek a pancsolásra, akkor mindannyian elengedhetitek magatokat és felszabadultan kapcsolódhattok ki.


10. Amit érdemes csomagolnotok, ha strandra indultok:

  • Törülközők, plédek - gyerekeknek bebűjós törülközők
  • Karúszók, úszógumik
  • Kalapok, kendők
  • Vizi játékok
  • Napfényvédő sátor vagy mobil napernyő
  • Innivaló és harapnivaló
  • Napvédő krém, napozás utáni hűsítő zselé
  • Papucsok, csúszás gátló cipők - megvédik a meleg homoktól és a szúrós tárgyaktól, növényektől is a talpacskákat.
  • Zsákok a vizes törülközőknek, fürdőruháknak és a hulladéknak
  • Fürdőpelenka, mobil bili, ha szabadtérre mentek strandolni

Ti miket tartotok fontosnak, ha standolni indultok?


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!