Egymásra találtunk egy nagyon aktív hétvégén / Utazó blogger lettem: Hotel Azúr Siófok /

by - november 19, 2018


Az elmúlt hetekben szinte minden gondolatunk a költözés körül forogtak. Időben elkezdtünk pakolni és dobozolni, hogy ne maradjon minden az utolsó pillanatra, de azt hiszem senkit sem fogok meglepni azzal, ha elárulom, hogy így is feszültek és stressszesek voltunk/ vagyunk. Az új otthon az ovi kezdés, az én munkám alakulása, sok minden van most függőben a fejünk felett. Nem csak mi, de a lányok is olyanok, mint két kis szikra, hiszen érzik a változást és azt, hogy valami nagy dolog történik körülöttük. Természetesen mesélünk a Sárának és Dorkának a költözésről, de úgy érzem, hogy számukra egész addig megfoghatatlan ez a dolog, amíg ott nem vagyunk az új otthonunkban, így most csak azt látják, hogy Anya és Apa nagyon sokat pakol és alig van idejük rájuk. 

Ebben a szakaszában az életünknek nagyon jókor érkezett a meghívás, hogy a Kids Oasis utazó nagyköveteiként töltsünk el 2 éjszakát és 3 napot a Siófoki Hotel Azúrban, ami 4 szélforgóval kitüntetett családbarát szálloda. 


Bár készülni nem nagyon volt lehetőségünk a dobozok között, így inkább rutinból, mint jól átgondoltan pakoltam be az utazásra - szerencsére semmi sem maradt otthon  -, de nagyon vártam, hogy egy kicsit együtt legyünk és végre a lányok is megkapják a megérdemelt figyelmet, mi pedig egy kicsit tudjunk beszélgetni és igen, talán pihenni is mellettük.

Amikor mind a négyen kocsiba ültünk és elindultunk Siófokra gyönyörű őszi napsütés kísért minket végig az autópályán, így el is döntöttük, hogy a színes szállodai programokon túl kimozdulunk majd a szabadba is a hétvégén.

A Hotel Azúr főbejárata előtt már vidám  faragott tökök sora fogadta az érkezőket, amiket a gyerekek és a szülők faragtak közösen az animátorokkal. A hallba lépve pedig szintén őszi hangulat fogadott bennünket az évszaknak megfelelő dekorációnak köszönhetően, ami engem személy szerint nagyon megfogott és tetszett, hogy odafigyeltek ilyen részletekre is.

Nagyon tetszett az is, hogy a recepciónál a gyerek számára egy gyereklépcső vezet a pultoz, ahol színező várja a kicsiket, így egyáltalán nem kellett izgulnunk, hogy a bejelentkezés során a lányok elveszítik a türelmüket, hiszen kellőképp le lettek foglalva arra a pár percre. Itt kapták meg ajándékba a szálloda kabalájának, Azúrkának a kicsinyített, plüssből készült mását, ami azóta is kötelező alvópajtásuk a nyuszik mellett. 

Azúrkával teljes valójában nem sokkal ezután személyesen is találkoztunk a játszószobában, de előtte megebédeltünk a szálloda Snack&Bowling Bar-jában, ahol a lányok lufit, színezőt és gyerekmenüt, mi pedig egy finom pizzát kaptunk. Az étterem azért is tetszik nagyon, mert bowling pálya, biliárdasztal és egyéb játékok is helyet kaptak itt, így kicsit 70-es, 80-as  évek  büfé hangulatát idézi,  a gyerekek és szülők pedig evés után közösen játszhatnak.

A szállodában tartózkodásunk ideje alatt félpanziós ellátásban részesültünk, amit én különösen szeretek, hiszen mindig izgatott vagyok, hogy milyen ízeket kóstolhatok majd meg. A Hotel Azúr-ban is sokféle finomság közül választhatunk, az én kedvencem a sütőtökös lasagne volt, ami egy igazi őszi különlegesség, a lányok pedig a gyerek svédasztalról választottak sajtos, tejfölös tésztát, ahol a gyerekek nagy kedvencei mellett az egészséges ételek, főzelékek is megtalálhatóak!


Ezután a szobánkban gyorsan átöltöztünk és célba vettük a wellness részleget, hogy csobbanjunk egy nagyot. A  lakosztályunk nagyon szép és tiszta állapotban fogadott bennünket, a fürdő ahová mindenféle baba és gyermek kelléket már jó előre bekészítettek nekünk ( babakád, fellépő, bili)  különösen tetszett, hiszen egy üvegajtóval volt elválasztva a szülői szobától és a kádon, zuhanyzón kívül még egy szauna is helyet kapott benne, így egyik este amikor a lányok elaludtak, mi úgy tudtuk folytatni a kikapcsolódást, hogy ki sem kellett mozdulnunk a szobából. 

A lakosztály két szobából állt, az egyik egy tágas szülői háló volt, kényelmes ággyal, amit a lányok egy kis ugrálással rögtön fel is avattak. A másik szobában pedig egy kinyitható kanapé foglalt helyet, ami mellett még kényelmesen elfért a két utazóágy, melyet a szálloda biztosított Sára és Dorka számára, hiszen az ilyen utazásink alkalmával, jobban alszanak egy ilyen összezárható kiságyban. A szobákban TV, mikró, víz és cumisüveg melegítő is helyet kapott, ami mind nagyon kényelmessé teszik az ott tartózkodást, ha kisgyermekkel érkezik a család a kikapcsolódásra.

A szálloda wellness részlege szerintem éppen megfelelő nagyságú, egy nagy medencével, melyben időszakonként örvénylő kalandban vehetünk részt (a lányok teljesen odáig voltak a sodrósásért, amit az ölünkben ugráltak végig), egy gyermekmedence, amelyben biztonságosan pancsolhatnak a kisebbek, egy magasabb hőfokú medence valamint egy pezsgőfürdős medence kapott helyet benne. Bár hétvégén és főleg őszi szünetben tartózkodtunk a szállodába egyáltalán nem éreztem zsúfoltnak egyik helyiséget sem. 

A medencék partján kis házikókban is játszhatnak a gyerekek, így itt is több lehetőség nyílik a játékra. A felnőttek számára, szauna, aroma szobák és kneipp taposó áll többek között rendelkezésre, amit szeretek kipróbálni, de most nagyon élveztem a közös pancsolást Sárival és Dorkával. 

Fontosnak tartom még megjegyezni, hogy a wellness részlegen mindenhol nagyon szép rend és tisztaság uralkodott, láthatóan ügyeltek a mellékhelyiségek tisztán tartására is, ami szerintem különösen gyerekek mellett egy nagyon fontos plusz pont a szállásnak!


A játszószobában a nap folyamán több programon is részt vehetnek a gyerekek az animátorok közreműködésével. Az őszi szünetre való tekintettel sok-sok tematikus programba is lehetett csatlakozni (jelmezverseny, tökfaragás, falevél festés) és persze az örök kedvencek is szerepeltek a listán, mint az arcfestés, társasozás és mesenézés is. A tágas játszószobában a lányok kedvence a habszivacs formákon való ugrálás volt, amibe több gyerek is beszállt, így közösen nagyon jó kis akadálypályás móka alakult ki.

Talán mindannyiunk nevében mondhatom, hogy a legemlékezetesebb mégis a szombat esti Apacuka koncert volt, ahol a lányoknak nem kellett öt perc, hogy már a többi kisgyerekkel együtt ott ugráljanak "Kisztanéni" előtt és vele együtt énekeljék az "Épít a mester egy kis házat!" dalt, amire még egészen kicsi korukból nagyon is jól emlékeztek. Számomra megható volt látni, ahogy ügyesen utánozzák a tánc mozdulatokat és Sári még a mikrofonba is bele merte mondani a válaszát arra a kérdésre, hogy milyen háziállatot szeretne, "Egy pónit!" Végig sírtam a koncertet látva, hogy milyen nagyok, tudva, hogy milyen kőkemény harcokat gyűrűnk le velük és milyen nehéz néha, de ezekben a pillanatokban úgy érzem, hogy minden jó, nem rontottam el nagy dolgokat és megéri minden pillanat! 

Vasárnap a reggeli és egy kis fürdés után még nagyon szerettünk volna elmenni a Bella Állatpark -ba, de a lányoknak már olyan sok volt az élmény, hogy inkább úgy döntöttünk egy másik alkalomra halasztjuk a programot és inkább hazaindultunk. Ha tehetitek mindenképpen látogassatok el erre a farmra, ahol sok állatot megnézhettek és megsimogathattok szép környezetben.

Nagyon aktív három napot töltöttünk együtt, csupa színes és izgalmas programmal, amit a lányok és mi is nagyon élveztünk. Nem állítom, hogy a hiszti manók ne környékeztek volna meg bennünket néha, de sokkal könnyebb volt kezelni ezeket a pillanatokat, hiszen annyi újdonság volt, ami elvonta a lányok figyelmét. Nekem a legnagyobb pozitív hozadéka az volt a hétvégének, hogy ki tudtunk egy kicsit szakadni a hétköznapokból, a költözés adta feszültségből és kipipálhattunk jó sok pontot az őszi bakancslistánkon ebben a pár napban, ami összehozott bennünket, amikor csakis egymásra figyelhettünk. Volt lehetőségünk összebújni, beszélgetni és azt láttam Sárin és Dorkán is, hogy nagyon jót tett nekik, hogy együtt voltunk. 

A hétvégénkről készült egy élménybeszámoló videó is, ami most mentes lett a jól beállított vágóképektől és a szép hangulat felvételektől, cserébe tele van a lányok bolondozásaival és csevejével, valamint első alkalommal vlogolnak is benne! Hiszen ilyen volt valójában gyerekekkel pihenni! 



A blog Facebook oldalán és az Instagram-on időről-időre megosztok veletek apró részleteket az életünkből a lányokkal közös mindennapjainkról, figyeljetek és kövessetek ott is, ha van kedvetek!

Nektek milyen a tökéletes hétvége gyerekekkel?

You May Also Like

0 megjegyzés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!