Oldalak

2019. február 11., hétfő

10 ötlet arra, hogyan szóljon rólad a Valentin nap!

Neked mi jut eszedbe, ha közeleg a Valentin nap? Valaki szereti ünnepelni ezt az alkalmat,  míg mások idegen szokásnak tartják. Számomra szép, hogy ilyenkor a párok különleges programokkal és meglepetésekkel lepik meg egymást, de tény, hogy a szeretet az év bármelyik napján kimutatható és nemcsak egy naphoz kellene kötnünk. Tomival évekig készítettünk egymásnak képeslapot ez alkalommal és idén a lányokat is szeretném meglepni valamivel, de szerintem a Valentin nap még egy dologra nagyon jó, az önmagunkkal való törődésre!

A Valentin nap a szerelemesek és párok ünnepe, de mi lenne, ha ezen a napon egyszer kicsit önmagunkat ünnepelnénk? Saját magunk elfogadását és szeretetét egy teljes napon át tartó randinappal? Hihetetlennek és kicsit abszurdnak tűnik? Nem az! Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem nektek 10 olyan ötletet, amivel ezt valóra válthatjátok!




1. Zárd ki a negatív dolgokat

Először is némítsd le a telefonod és tedd magadtól éppen annyira távol, hogy pont ne érd el. Ne foglalkozz egy kicsit azzal, hogy min idegeskedtél korábban, hogy megoldandó dolgokon pörgött az agyad! Felejtsd el, ha felidegesített valaki vagy valami olyan hírt kaptál/olvastál, amin éppen csak egy aprócskát, de bepöccintetted magad. Legyen ez a nap minden negatív hullámtól mentes! Ma ne foglalkozz mással csak azzal, hogy jól érezd magad és teret engedj a hétköznapok stressze helyett a jó és pozitív dolgoknak. 

+ tipp: Ne csak ezen a napon, hanem próbálj meg minél több alkalommal tudatosan így gondolkodni, ezzel egy időben pedig tarts mini digitális detox napokat vagy órákat. Én hétvégente nagyon minimális mértékben használom a telefonomat és nagyon sokat szokott jelenteni, már ennyi social media kikapcs is!

2. Lustálkodj végre lelkiismeret furdalástól mentesen

Tudom-tudom, hogy abban a pár percben ezernyi dolgot is elintézhetnél, miért feküdnél akkor a földön a plafont nézegetve? De hidd el, hogy az a pár perc semmittevés igazán fantasztikus érzés tud lenni! Ilyenkor nem foglalkozz semmivel, csak nézelődj és elmélkedj, az is megeshet, hogy egy régóta várt ötlet éppen ekkor ugrik be, másrészről nagyon fel tud tölteni egy pár perces lustálkodás napközben, amikor tényleg semmit nem csinálsz!

+ Anya tipp: Tudom, hogy anyukaként a lustálkodás, mint olyan ismeretlen fogalom a számunkra, hiszen a gyerekek mellett álmodni sem merünk erről, de amikor lefekszenek a gyerkőcök ülj le pár percre és fújd ki magad. Idd meg a reggelről elfeledett kávédat és kapcsolódj ki pár percre a csöndben.

3. Adózz a nőiességednek

Annyi önbizalommal tud eltölteni, amikor a rohanós hétköznapokon kicsit megállunk és a tükörbe nézve meglátjuk a nőt! Nem kell ahhoz különleges alkalom, hogy néhány dologgal kényeztesd magad. Öltözz fel csinosan ( igen, akár a négy fal közé is!),lakkozd ki a körmeidet, készíts magadnak egy frizurát, sőt még egy rúzst is feldobhatsz! 

Nemrég próbáltam a Marionnaud egyik újdonságát az Agent Provocateur - Fatale Intense parfümöt, ami édes fűszeres illatával -  melyben megtalálható a vad szeder, a lótusz virág és a pikáns piros csili is - tökéletes választás lehet arra, hogy felkeltsd a benned élő nőt!

4. Törődj a testeddel

Hányszor mustráljuk magunkat a nap folyamán kritikusan a tükörben? Itt se jó, ott se tetszik! Reggelente a készülődésnél hányszor mondjuk a tükörképünknek, hogy: "Jézusom, hogy nézek ki?" Ezen a napon kicsit kapcsold ki magadban önmagad kritikus énjét, kicsit szeresd és fogadd el a hibáidat. Igen, mert azok is hozzád tartoznak és ezektől vagy teljes! Nem baj, hogy a hajad kezelhetetlen,  hogy narancsbőr van  a combod hátsó részén vagy nagyobbnak látod az orrod, mint ami tetszene! Így vagy jó ahogy vagy!

+Anya tipp: Anyukaként több szokatlan változás történik a testünkkel és a testünkben. Hirtelen puhák leszünk, ahol eddig izmosak és feszesek voltunk, a hasunkon pedig várandós csíkok  jelennek meg. Legyetek rá büszkék! Nem kell, hogy testetek tökéletes legyen, pont így vagytok tökéletesek, hiszen nagyszerű dolgot vitt véghez a testetek! 

+ tipp: A Ayres Midnight Tangó Testvaj testápolója nem csak finom narancsvirágos illata miatt fog nagyon tetszeni, hanem azért is, mert a shea vajnak és E vitaminnak köszönhetően kellemesen ápol és hidratál. Végy egy forró illatos fürdőt, majd használj egy kellemes testápolót kényeztetésként!


5. Hallgass meg egy pozitív üzenetű podcast-ot

Mostanában teljesen rákaptam a podcastokra, Nagyon szeretem őket főzés, takarítás, gardrób rendszerezés vagy akár írás közben is hallgatni. Olyan, mintha az általam választott témakörben rádióznék! A másik nagyon szuper dolog, amikor valakit ilyen formában hallgatok, hogy hozzám így sokkal jobban eljut a mondanivalója és az üzenete. Igen, igen már én is törtem a fejemet a podcast gyártáson, de amíg bele nem csapok, szeretnék nektek egy igazán pozitív energiától hangos csatornát ajánlani a Lecsót, amit Farka Lívia az urban: eve népszerű bloggere vezet és olyan témákat dolgoz fel, hogy hogyan ne érdekeljen mások véleménye és nem baj, ha néha úgy érzed, hogy nem okés minden veled. A hangja kikapcsol a témák üzenete pedig teljesen feltölt! 

6. Nézz meg egy "lelkednek jó" filmet

Sokszor nincs szükségem másra, mint egy nagy bögre teára  valamint egy jó filmre és rögtön helyreáll a világ rendje! Legutóbb a Két királynő című filmet láttam és bátran ajánlom nektek is, hiszen nem csak Erzsébet és Mária királynők kapcsolatáról, hanem a női sorsokról és erőről szól, hogy hogyan próbálja meg egy férfiak uralta történelmi korszakban két nő megállni a helyét, miközben nem kis súly és felelősség nyomja a vállukat.

7. Készíts magadnak egy finom ebédet

Bevallom, hogy néha nagyon nehezen állok neki a főzésnek, hiszen mi sem egyszerűbb, mint telefonon ebédet rendelni! Ellenben, amikor mégis nekivágok, hogy elkészítsem az ennivalómat rájövök, hogy mennyire kikapcsol és feltölt ez a művelet. Próbálj ki egy új receptet vagy maradj egy jól bevált dolognál, a lényeg, hogy készítsd el örömmel és utána élvezd az elfogyasztását. 

+tipp: Az én kedvencem mostanában a bolognai tortellini paradicsomos mozzarellás madársalátával, amit nagyon egyszerű és szuper gyors elkészíteni.


9. Alkoss magadnak egy motivációs táblát

Gyerekként voltak füzeteim, amiket teleragasztattam olyan képekkel és illusztrációkkal, amelyek valamilyen oknál fogva megtetszettek. Ez a hobbim nem csak kikapcsolt és örömet okozott, de mint később kiderült tele volt sok-sok olyan dologgal, amire korábban vágytam és megvalósult. Éppen ezért, ha tehetem a mai napig gyűjtöm vizuálisan is azokat a dolgokat, amiket szeretnék megvalósítani, amelyek erőt adnak vagy csak jó érzéssel töltenek el.

+tipp: Ha nem szeretnél az ollóval és ragasztással bíbelődni, akkor hozz létre magadnak a Pinterest-en egy táblát erre a célra és válogass a sok ezer gyönyörű és motiváló kép közül.


10. Jelentkezz be egy szűrővizsgálatra

Végül, de nem utolsó sorban a legfontosabb dolog, amivel ezt a napot érdemes zárnod, az nem más, mint az, hogy kérj időpontot egy olyan egészségügyi vizsgálatra, amit esetleg régóta halogatsz és a szíved mélyén tudod, már régen el kellett volna intézned! Lehet ez egy fogorvosi szűrés, egy látásvizsgálat vagy az éves rákszűrés és nőgyógyászati vizsgálat. Ne halogasd tovább, hiszen ezek java nagyon fontos megelőző vizsgálat lehet!

Önmagaddal foglalkozni nem önzőség. Ha másoknak adsz magadból a törődésből és a szeretetből ezen vagy éppen bármelyik másik napon, akkor megérdemled, hogy önmagadra is fordíts időt és figyelmet, hogy magadat is elfogadd és szeresd.


A bejegyzést a Csillag Center támogatta.


Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!